Banner 980x90

Daugavpilī izskanēs kamermūzikas programma "Apparition"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Otrdien, 29.septembrī, plkst.18.00 Daugavpilī, Vienības nama Mazajā zālē, kā IV mūzikas un mākslas festivāla "Daugavpils ReStArt 2015" pasākums izskanēs kamermūzikas programma "Apparition" ("Parādīšanās"), aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Koncertā Olgas Vreščas (soprāns, Rīga), Anastasijas Lebedjancevas (mecosoprāns, Maskava) un Arnitas Tāraudes (klavieres, Rīga) izpildījumā skanēs Sergeja Rahmaņinova, Nikolaja Rimska-Korsakova, Jāzepa Vītola un citu komponistu solodziesmas, kā arī Sergeja Prokofjeva un Leo Delība dueti.

"Koncerta ideja radās sen. "Apparition" ir kā turpinājums pagājušā gada koncertam, kurā mēs uzstājāmies tandēmā ar operas žanra skaņdarbu programmu. Šoreiz sniegsim kamermūzikas koncertu ar pāris operas duetu. Nosaukums "Apparition" ir aizgūts no Kloda Debisī skaņdarba, kas arī skanēs šajā koncertā, jo tieši šādu gaisotni radīs sapņainie un romantiskie skaņdarbi," norāda mākslinieces.

Vairāku starptautisko konkursu laureāte Vrešča ir absolvējusi Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas diriģēšanas nodaļu, pašlaik ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 3.kursa studente Krišjāņa Norveļa klasē. Viņa izpildījusi madamas Herzas lomu Mocarta operā "Teātra direktors" Daugavpils un Ventspils teātrī.

Ļebedjanceva ir izglītojusies Čaikovska konservatorijas Maskavas akadēmiskajā mūzikas koledžā un Maskavas Valsts Kultūras institūtā, pašlaik studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 4.kursā Krišjāņa Norveļa klasē. No 2014.gada viņa ir Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste, kur sevi parādījusi ar Kerubino lomu Mocarta operā "Figaro kāzas".

Vairāku starptautisko konkursu laureāte Tāraude ir pabeigusi Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas klavierspēles klasi, pašlaik iegūst izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā Jura Kalnciema klasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)