Banner 980x90

ASV vēstniece: Ekonomiskā sadarbība ar Valmieru ir īsts veiksmes stāsts

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Otrdien, 24.novembrī savā pirmajā oficiālajā vizītē Valmierā ieradās ASV ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Nensija Bikofa Petita (H.E. Nancy Bikoff Pettit), lai tiktos ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Andžejevska.

Tikšanās laikā pašvaldībā Baiks ASV vēstnieci iepazīstināja ar Valmieras pilsētu, attīstību, kā arī pārrunāja dažādus jautājumus, kas saistīti ar izglītību, kultūru, ekonomiku. Vizītē Valmierā vēstnieci pavadīja ASV konsule Anne Debevoise, kā arī ASV vēstniecības speciālists ekonomikas jautājumos Jevgenijs Kaktiņš.

ASV vēstniece atzīst: "Ekonomiskā sadarbība ar Valmieru ir īsts veiksmes stāsts, un mēs esam sajūsmā, ka palielinājušās tirdzniecības investīcijas un biznesa attiecības. Es esmu droša, ka šīs ekonomiskās attiecības tikai stiprināsies un paplašināsies."

Tāpat vēstniece ir pārliecināta, ka ASV un Latvijas savstarpējā sadarbība veidosies vēl veiksmīgāk, kad tiks ieviests transatlantiskais savstarpējās tirdzniecības līgums abu valstu starpā, paverot plašākas iespējas gan tirdzniecībā, gan investīcijām, radot arvien jaunas darbavietas gan ASV, gan Latvijā.

Tikšanās laikā Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ar vēstnieci tostarp apsprieda ASV atbalstu investoriem uzņēmējdarbības attīstīšanā. Ņemot vērā šogad atklāto AS "Valmieras stikla šķiedras" meitas uzņēmumu ASV, kurā piedalījās arī domes priekšsēdētājs Baiks, viņš atzīst: "Latvija vēl ļoti daudz var mācīties no ASV kā piesaistīt investorus, attīstīt uzņēmējdarbību – sagatavojot infrastruktūru ražošanai, izstrādājot valsts atbalsta programmas augsti kvalificēta darbaspēka apmācībai un radot īpašus atvieglojumus. Savukārt mēs lepojamies ar to, ka arī ASV meitas uzņēmuma darbinieki brauc uz Valmieru mācīties un iegūt pieredzi."

Tāpat vēstniece Vidzemes Augstskolā uzstājās ar vieslekciju–diskusiju par ASV un Latvijas savstarpējām attiecībām, bet pēc lekcijas studentiem bija iespēja vēstniecei uzdot sevi interesējošus jautājumus. Pēc lekcijas N.B.Petita tikās ar Vidzemes Augstskolas rektoru Gati Krūmiņu un administratīvo prorektori Ivetu Putniņu, lai sniegtu ieskatu Vidzemes Augstskolas darbībā, piedāvātajās studiju programmās un attīstības virzienos.

Lai uzzinātu uzņēmēju viedokli par ekonomisko attīstību pilsētā, kā arī diskutētu par sadarbības iespējām ar ASV, vēstniece tikās ar vietējiem uzņēmējiem – "Valmieras stikla šķiedra" valdes priekšsēdētāju Andrē Heincu Švionteku, SIA "Valpro" valdes priekšsēdētāju Aivaru Flemingu, SIA "Akācija" direktori Sandru Zīrāpi. Pēc tam vēstniece apmeklēja "Valmiermuižas alus" darītavu un uzņēmumu "Valmieras stikla šķiedra".

Nensija Bikofa Petita ir ASV ārlietu dienesta karjeras diplomāte, no 2013.gada līdz apstiprināšanai vēstnieces amatā vadījusi ASV valsts departamenta Eiropas un Eirāzijas biroja Rietumeiropas lietu pārvaldi. No 2010. līdz 2013.gadam viņa vadījusi Starptautiskā narkotiku apkarošanas un tiesībaizsardzības biroja Politikas plānošanas un koordinācijas nodaļu. Vēstniece Petita ir bijusi arī padomniece tiesībaizsardzības politikas ieviešanas un atbalsta jomā vēstniecībā Maskavā, preses atašeja vēstniecībā Kijevā un Politikas nodaļas vadītāja vēstniecībā Vīnē. Vēstniece saņēmusi septiņus vidēja līmeņa un divus augstākā līmeņa ASV goda apbalvojumus. Kā Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece darbam Latvijas Republikā akreditēta šī gada 8.septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)