Banner 980x90

Ar jestrām izdarībām Valmiermuižā svinēs Mārtiņdienu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 5.novembrī, no plkst.11.00 līdz plkst.15.00 Valmiermuižā notiks Mārtiņdienas svinības un tirdziņš "Ar Gardu muti Valmiermuižā", pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmiermuižas Kultūras biedrības pārstāve Magda Jēgere.

Tirgus laikā varēs piepirkt pilnus grozus gardiem labumiem, iemēģināt roku dažādās amatu prasmēs, doties zirgu izjādēs un nobaudīt ziemīgas garšas no alus darītavas.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš "Ar Gardu muti Valmiermuižā"
Valmiermuižā vienmēr godā turētas latviskās garšas, tāpēc uz tirdziņu sabrauks mājražotāji izrādīt, kādus vitamīniem bagātus gardumus tie sagatavojuši gada aukstajiem mēnešiem. Amatnieki būs saveduši savus meistardarbus: koka karotes, māla traukus, siltus vilnas cimdus un zeķes, smalkas rotas un vēl daudz ko citu. Ar meistarklasi #zemesgarša ciemosies Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavārs Žanis-Raivo Behmanis. Arī šis šefpavārs ir Latvijas garšu lolotājs, kas tradicionālos, bet tai pat laikā modernos ēdienus gatavo tikai no pašmāju produktiem. Galdā tiks celti dažādi kulināri brīnumi no šī rudens cūku pupu ražas.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz trešdienai, 2.novembrim: info@gardumuti.lv vai pa tālr. 27337798.

Latvisko Mārtiņdienas tradīciju izzināšana
Tradīciju darbnīcās varēs izgatavot visu nepieciešamo, lai dotos budēļos – gan maskas no dažādām dabas veltēm, gan dažādus skaņu rīkus. Vitamīnus būs iespēja uzkrāt kopā ar "Kiukīšu kārumiem", gatavojot veselīgus ziemas našķus no cidonijām. Gaidāmajiem valsts svētkiem par godu varēs darināt eļļas lampiņas, ko aizdedzināt un likt mājas logā, uzburot gaišu un latvisku sajūtu. Caur dziesmām un rotaļām kopā ar folkloras kopu "Dzīne" notiks latvisko tradīciju izzināšana. Valmiermuižas pils parkā kā mazus, tā lielus ar izjādēm iepriecinās Valmiermuižas staļļa saime.

"Valmiermuižas alus" brūvējumu un īpašu Mārtiņdienas gardumu baudīšana
"Valmiermuižas alus" darītavas meistari šoreiz galdā cels karstalu un rādīs, kā tādu pagatavot paša spēkiem, lai sasildītos drēgnos rudens vakaros. Garškopju kustība "Gardu muti" cienās ar savu jaunāko lolojumu – Latvijā bioloģiski audzētām cidoniju sukādēm, kas ir kā veselīgs gardums. Arī "Valmiermuižas Alus" virtuve būs sarūpējusi dažādus Mārtiņdienas našķus, ar ko mieloties svinībās. Šoreiz tie būs īpaši gardi, jo Valmiermuižas virtuvē sācis rosīties šefpavārs Dzintars Kristovskis. Iedvesmu smeļoties Latvijas dabā, radīs radošas idejas un pārsteigumi, kas gatavoti no pašmāju produktiem jaunās un negaidītās kombinācijas.

Ieeja bez maksas. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)