Banner 980x90

Alūksnes novadā atklās Kornetu skatu torni 

Alūksne24.lv
Alūksne24.lv

Sestdien, 26.septembrī, Alūksnes novada Veclaicenes pagastā atklās Kornetu skatu torni, aģentūra LETA noskaidroja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Skatu tornis dabas liegumā "Korneti - Peļli" ir 27 metru augsts. No tā Drusku pilskalna dabas takas apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt skatu gan uz Alūksnes, gan Hanjas augstieni Igaunijā un pat redzēt Munameģi. Gleznainajā apkārtnē ir četras dabas takas, kas ļauj apskatīt "Kornetu - Peļlu" gravu, ielejas, ezerus un pakalnus.

Torņa atklāšanā, kas paredzēta plkst.10, klātesošos uzrunās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, Dabas aizsardzības pārvaldes un vietējās pašvaldības vadība un tūrisma speciālisti, kā arī objekta būvnieki un citas personas.

Tornis tapis ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējumu projektā "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. II kārta".

LETA jau ziņoja, ka ar ES Kohēzijas fonda atbalstu Dabas aizsardzības pārvalde šogad teju visā Latvijā ierīko un atjauno dabas tūrisma infrastruktūru. Dažādās īpaši aizsargājamās dabas teritorijās tiek veidotas laipas, tiltiņi, gājēju takas, norobežojumi un veikta skatu torņu, platformu būvniecība. Pie atsevišķiem infrastruktūras objektiem tiek izvietotas atkritumu urnas un tualetes. Top informācijas stendi un norāžu zīmes, tostarp arī īpaši aizsargājamo dabas teritoriju robežzīmes. Tiks izveidoti stāvlaukumi un sakārtoti piebraucamie ceļi.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)