Banner 980x90

Aicina ziņot par agresīvu braukšanu Valmierā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rudenim kļūstot arvien tumšākam un vēsākam, pastiprināta uzmanība jāpievērš drošībai uz ielām. Nereti Valmieras pilsētas pašvaldība ir saņēmusi iedzīvotāju ziņas par agresīviem autobraucējiem Valmieras ielās, kas ievērojami pārsniedz braukšanas ātrumu, sānslīdē izbrauc pilsētas rotācijas apļus vai pilsētas stāvlaukumus. 

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, policija regulāri pilsētā veic reidus, pārbaudot gan sabiedriskās kārtības, gan ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu. Taču agresīvas braukšanas novēršanas vienīgais efektīvais risinājums ir tās aculiecinieku sadarbība ar policiju.

Novērojot agresīvu braukšanu, aicina nekavējoties ziņot Valsts policijai pa tālruni 110 vai arī Valmieras pilsētas pašvaldības policijas dežūrdaļai pa tālruni 28681333 vai 64222951. Ziņas par šādiem braukšanas gadījumiem iespējams sniegt, arī rakstot šim nolūkam speciāli izveidotai e-pasta adresei drosapilseta@valmiera.lv. Tajā var iesūtīt fotogrāfijas un videomateriālus, kas uzņemti ar telefoniem, videoreģistratoriem un privātīpašumos izvietotām videonovērošanas kamerām. Visi valmieriešu ziņojumi un iesūtītie materiāli palīdzēs gan operatīvi reaģēt agresīvas braukšanas situācijās, gan efektīvāk plānot policijas reidus. Ir vērtīgi saglabāt pašvaldības mobilā tālruņa numuru arī savā tālrunī, lai nepieciešamības gadījumā tas būtu ātri pieejams ziņu nosūtīšanai vai zvaniem.

Agresīvi autobraucēji ir ne tikai tie, kuri pārsniedz ātrumu un rotācijas apļus vai krustojumus izbrauc sānslīdē, bet arī tie, kas mēdz neievērot luksoforu signālus un ceļa zīmes, izdarīt straujus manevrus, strauji bremzēt un uzsākt braukt. Viņi lieto skaņas signālus, izsakot neapmierinātību, brauc pārlieku tuvu citiem transporta līdzekļiem, nelieto pagrieziena rādītājus, izmet pa logu izsmēķus un atkritumus, kā arī signalizē ar lukturiem priekšā braucošajām automašīnām. Par agresīvu braukšanu transporta līdzekļa vadītājs var saņemt sešus soda punktus, kā arī 70-280 eiro lielu naudas sodu.

Policijas informēšana par agresīvu braukšanu ir mūsu katra valmierieša atbildīga rīcība līdzcilvēku un pilsētas labā. Šādi rīkojoties, tiks samazināts agresīvas braukšanas gadījumu skaits pilsētā, tādējādi pasargājot gan garāmgājējus, gan pašus autovadītājus no iespējamām nelaimēm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)