Banner 980x90

"Valmiermuižas alus" kafejnīcas izveidē Valmieras drāmas teātrī ieguldījis 160 000 eiro

Rīga, 28.marts, LETA. Latvijas alus darītava "Valmiermuižas alus" kafejnīcas izveidē Valmieras drāmas teātrī ieguldījis 160 000 eiro, aģentūru LETA informēja alus darītavas pārstāvji.

Kafejnīcas interjera autors ir arhitekts Austris Mailītis. Galvenais telpas elements ir garais saimes galds, kas darināts no vecajiem Mežaparka Dziesmu svētku estrādes dēļiem, bet spoguļu vietā sienas klāj ilgmūžīgas pulētas nerūsējošā tērauda plāksnes. "Valmiermuižas teātra kafejnīcas" mēbeles un dizaina elementus izgatavojuši Latvijas galdnieki un metālmākslinieki.

"Valmiermuižas teātra kafejnīcā" ir mākslas galerija, kurā var iepazīt un iegādāties mūsdienu latviešu mākslinieku darbus, telpa koncertiem un kinoseansiem un kafejnīca, kurā saimnieko Valmiermuižas šefpavārs Uģis Veits un kūku meistare Madara Puķe.

"Valmiermuižas teātra kafejnīca" būs atvērta no plkst.12 līdz 23, izņemot pirmdienas.

"Valmiermuižas" alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis stāstīja, ka "Valmiermuižas" alus darītava ir sasniegusi maksimālo alus brūvēšanas jaudu, turklāt netiek plānots palielināt izbrūvētā alus apjomu.

"Valmiermuižas alus" apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 16% salīdzinājumā ar 2017.gadu, sasniedzot 5,36 miljonus eiro. Savukārt pārdotā alus apmērs pagājušajā gadā audzis par 7%, sasniedzot 2,254 miljonus litru, tostarp izlejamā alus pārdošanas apmēri palielinājušies par 15%.

Kompānijā norādīja, ka 2018.gadā 5% no alus darītavā radītā alus pārdoti eksporta tirgos - Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Īrijā, taču tuvāko divu gadu laikā eksporta īpatsvaru plānots palielināt līdz 10%, galvenokārt orientējoties uz Baltijas jūras reģiona valstu un Skandināvijas tirgu.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka jauna tendence ir pieprasījuma pieaugums pēc alus 0,33 litru pudelēs - 2018.gadā pieprasījums pēc tām alus darītavā audzis par 77%, sasniedzot 120 100 litru.

Jau vēstīts, ka "Valmiermuižas alus" 2017.gadā strādāja ar 4,605 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 30,2% un bija 127 564 eiro.

Kompānija reģistrēta 2005.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 1,397 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kurā 60% daļu pieder Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG) un 16% Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)