Banner 980x90

Valmieras pilsētas pašvaldība konkursā dažādiem pasākumiem sadalījusi teju 18 000 eiro

Rīga, 2.apr., LETA. Valmieras pilsētas pašvaldība konkursā sadalījusi 17 997 eiro 23 dažādu ideju īstenošanai, tai skaitā bērnu nometnēm un izzinošām nodarbībām, pasākumiem mazturīgām ģimenēm un bērniem ar invaliditāti, aģentūru LETA informēja pašvaldības zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Bērnu un jauniešu nometņu rīkošanas projektu konkursā atbalstīti deviņi pieteikumi. Valmieras rajona invalīdu sporta klubs "StarsS" aicinās bērnus un jauniešus ar invaliditāti piedalīties sportiskās aktivitātēs un sniegs atbalstu dalībnieku vecākiem.

Valmieras tehnikuma nometnē "Misija Robots" dalībnieki iepazīs eksaktās zinātnes un tehnoloģijas, kā arī vairāk uzzinās par inženieru ikdienu. Valmieras 2.vidusskolas nometnē bērni pētīs Valmieras ekosistēmu, mācīsies šķirot atkritumus, meklējot iespējas resursus izmantot atkārtoti.

Savukārt, piedāvājot ar makšķerēšanu un spiningošanu saistītas nodarbības, izpratni par dabas vērtībām un vides resursu ilgtspējīgu izmantošanu veidos biedrība "Burtnieku makšķerēšanas un tūrisma skola". Biedrība "Kristīgais žēlsirdības centrs", rīkojot radošās darbnīcas, izmantojot mūzikas terapiju, organizējot sporta dienu un dārza svētkus, brīvo laiku saturīgi aicinās pavadīt mazturīgo ģimeņu bērnus.

Savukārt ekspedīcijā robotu pasaulē gaidīs biedrība "First Lego League Latvia". Dalībnieki apgūs programmēšanas metodes un konstruēs LEGO robotus. Projekta pieteicējs Jānis Ozoliņš aicinās bērnus un jauniešus iepazīt daudzveidīgo mūzikas pasauli, kā arī mūzikas industriju.

Tikmēr nodibinājums "Valmieras sporta klubs" nodrošinās saturīgu un drošu brīvā laika pavadīšanu vasarā. Plānots rīkot arī nometni "Robotu piedzīvojums Vindā", kurā varēs apgūt robotikas pamatus.

Sporta projektu konkursā tiks īstenotas astoņas idejas. Jūlija izskaņā Valmierā notiks biedrības "FC Gauja" rīkots futbola turnīrs bērniem un jauniešiem. Augustā - biedrības "Valmiera Summer Cup" organizēts basketbola turnīrs jauniešiem.

Savukārt oktobrī aktīva dzīvesveida klubs "Savējais" Valmierā frisbija turnīrā pulcēs Valmieras un apkārtējo novadu skolu jauniešus. Projektā "#workshopValmiera" interesenti aicināti piedalīties lekcijās un nodarbībās sporta speciālistu vadībā, lai uzzinātu par aktīva dzīvesveida un pilnvērtīga uztura nozīmi.

Tāpat atbalstīts projekts "Latvijas spēcīgākā pilsēta", aicinot Valmieras pilsētas svētku laikā ikvienu interesentu piedalīties svaru stieņa spiešanas guļus sacensībās, tādējādi palīdzot Valmierai atgūt spēcīgākās Latvijas pilsētas titulu. Tikmēr Ziemeļvidzemes orientēšanās centrs Valmieras pilsētas svētkos gaidīs ikvienu interesentu orientēšanās sprinta sacensībās.

Savukārt pirmsskolas izglītības iestāde "Buratino" rīkos nodarbības ģimenēm aktīvai un interesantai kopā būšanai. Tāpat arī Valmieras Bērnu sporta skola rīkos "Boccia" spēles turnīru bērniem un jauniešiem ar invaliditāti kopā ar ģimenēm.

Kultūras projektu konkursā iedzīvotāji īstenos sešas idejas. Valmieras Jaunatnes centrs "Vinda" Valmieras pilsētas svētkos piedāvās "Harmoniju brīvdabā" - alternatīvās mūzikas skatuvi Lucas un Palejas ielas krustojumā. Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA" Valmieras vasaras teātra festivāla laikā rīkos vasaras skolu bērniem un pusaudžiem.

Paturot prātā ideju par mūsdienīgu pagaidu arhitektūru, Vecpuišu parkā taps multifunkcionāls atrakciju objekts. Valmiermuižas kultūras biedrība Valmieras Mākslas dienu laikā, 18.aprīlī, piedāvās režisora Vladislava Nastavševa un grupas "Ezeri" koncertu Valmiermuižas teātra kafejnīcā.

Savukārt Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs Valmieras vasaras teātra festivāla laikā rīkos desmit mākslinieku meistarklases skolas vecuma bērniem.

Īstenojot projektu "Pasaka nesaka, pasaka pasaka", biedrība "Rozā lietus" Valmieras pilsētas svētku laikā aicinās apmeklēt bērnu vokālās studijas "Smaidiņi" audzēkņu koncertu, kā arī demonstrēs filmu. Savukārt Vidzemes Augstskola Valmierā rīkos Dzejas nakti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)