Banner 980x90

Valmieras 2.vidusskolā atzīmēs "Masļenicu"

Valmiera, 24.febr., LETA. Šodien plkst.10 Valmieras 2.vidusskolas pagalmā (Raiņa ielā 11) norisināsies tradicionālie slāvu ziemas atvadu svētki - "Masļeņica", aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Liene Zālīte.

"Masļeņicas" svētku programmā būs tradicionālas krievu tautas dejas un dziesmas, spēles un atrakcijas, pašceptu pankūku tirdziņš, salmu lelles dedzināšana un vizināšanās zirgu pajūgā. Ikviens varēs piedalīties rotaļās un dziedāt dziesmas, pagaršot pankūkas, kas ir viens no būtiskākajiem "Masļeņicas" atribūtiem, kā arī iepazīt svētku tradicionālo norisi senajos laikos.

"Masļeņica" ir caur gadsimtiem līdz pat mūsdienām saglabāti, ar daudzveidīgām paražām un tradīcijām bagāti slāvu svētki. Šos svētkus svin nedēļas garumā, kur katrai dienai tiek piedēvēts savs nosaukums un tradīcijas.

Pasākumā aicināts piedalīties ikviens interesents.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)