Banner 980x90

Valmierā policistam par cilvēka nonāvēšanu aiz neuzmanības piespriež nosacītu brīvības atņemšanu

Valmiera, 7.maijs, LETA. Vidzemes rajona tiesa Valmierā policijas darbiniekam par cilvēka nonāvēšanu ar laivu aiz neuzmanības piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu ar tikpat ilgu pārbaudes laiku, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, policijas darbinieks šo noziedzīgo nodarījumu izdarīja no darba amata pienākumiem brīvajā laikā - privātā izklaides braucienā.

Pie laivas virvē bija piestiprināts ūdens atrakciju elements - divvietīgs pūslis, uz kura atradās alkohola reibumā esošas personas. Apsūdzētais, zinot, ka viņa izvēlētajā laivas vadīšanas maršrutā ir atsegta koka stumbra daļa, apzinājās, ka tas ir šķērslis drošai ūdens atrakciju veikšanai un var apdraudēt izklaides pasākumā piedalošos personu dzīvību un veselību, vieglprātīgi paļāvās, ka šādas sekas tomēr neiestāsies.

Policijas darbinieks neizvēlējās atbilstošu braukšanas ātrumu un drošu laivas apgriešanas trajektoriju, kā rezultātā viena persona paspēja izvairīties no sadursmes ar ūdenī esošo, atsegto koka stumbru, bet otra persona - jauns vīrietis - atsitās pret to un gāja bojā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)