Banner 980x90

Valmierā izrādīs tautastērpu izstādi

Valmiera, 31.okt., LETA. 10.novembrī plkst.17 Valmieras muzeja izstāžu namā atklās izstādi "Mana tautastērpa ceļš", aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistere.

Izstādē būs skatāmi tautastērpi – arheoloģiskie, etnogrāfiskie, to rekonstrukcijas, atdarinājumi, interpretācijas. Būs izstādīti vairāk kā 90 cilvēku latviešu tautastērpi. Apmeklētājiem būs iespēja aplūkot bijušās valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas un viņas vīra Imanta Freiberga, kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK), grafiķes Dagnijas Pārupes, horeogrāfa Jāņa Ērgļa, viesturietes Baibas Sipenieces-Gavares, dziedātāju Ances Krauzes un Renāra Kaupera, horeogrāfa Agra Daņiļeviča, diriģenta Inta Teterovska un citu personību tautastērpus.

Tērpus pasūtījuši, pirkuši vai darinājuši paši izstādes dalībnieki, tādējādi tajos parādot savu personību. Būs iespēja arī uzzināt katra tērpa tapšanas stāstu vai notikumu, kas ar to saistīts. Izstādi papildinās arī interaktīva spēle ar iespēju izvēlēties arheoloģiskus vai etnogrāfiskus tērpus, kā arī uzzināt vairāk par tautastērpiem Vidzemes novados. Būs muzejpedagoģiskā programma skolēniem, kā arī fotogrāfa Raivo Sarelainena bilžu stāsti.

Tāpat izstādē par tautastērpiem savu redzējumu sniegs mākslinieks Valdis Celms, skaidrojot gan par zīmēm, gan latvisko pasaules skatījumu, cilvēka vietu pasaulē. Arī viņš ar dzīvesbiedri Guntu Celmu piedāvās apmeklētājiem apskatei savus tautastērpus.

Ekspozīcija būs skatāma līdz 2018.gada 6.janvārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)