Banner 980x90

Valmierā autoceļa Valmiera-Smiltene krustojumā ar Somu ielu vairs nedrīkstēs veikt kreisos pagriezienus

Rīga, 1.nov., LETA. No šodienas Valmierā autoceļa Valmiera-Smiltene krustojumā ar Somu ielu vairs nedrīkstēs veikt kreisos pagriezienus, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikāciju daļā.

Tā kā krustojumā ar Somu ielu jeb nobrauktuvi uz Vidzemes slimnīcu vairs nedrīkstēs veikt kreisos pagriezienus, lai nokļūtu Vidzemes slimnīcā, braucot no Valmieras šosejas (A3) puses, pie divlīmeņu krustojuma ir jāiebrauc Valmierā un jau pirmajā krustojumā jāpagriežas pa labi uz Alvila Freimaņa ielu. Savukārt izbraucot no Somu ielas un vēloties nokļūt līdz Kaugurmuižas rotācijas aplim, ir jābrauc līdz divlīmeņu krustojumam un tālāk jāseko norādēm Cēsis/Smiltene.

"Latvijas Valsts ceļi" skaidroja, ka kreisie pagriezieni ir manevri ar visaugstāko drošības risku, tāpēc valsts autoceļu tīklā tie pakāpeniski tiek likvidēti, tai skaitā, veicot krustojumu pārbūves, piemēram, uz Tallinas šosejas (A1) no Baltezera kokaudzētavas līdz krustojumam ar Muižas ielu Ādažos, uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers-Saulkalne) krustojumā ar Rožu ielu, uz Daugavpils šosejas (A6) pie Likteņdārza Koknesē, bet uz Jelgavas šosejas (A8) līdz autoceļam Jelgava-Dalbe (P100) sadalošajā joslā uzlikta barjera, tādējādi liedzot vairākus kreisos pagriezienus. Tāpat likvidēts kreisais pagrieziens uz Ventspils šosejas (A10) krustojumā ar Jelgavas-Tukuma ceļu (P98), tā vietā izbūvējot rotācijas apli, jauns rotācijas aplis izbūvēts autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) un Daugavpils apvedceļa (A14) krustojumā. Turklāt pēdējos gados rotācijas apļi izbūvēti arī uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) krustojumos ar autoceļu Rēzekne-Gulbene (P36) un ar autoceļu Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13).

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapā www.lvceli.lv un navigācijas lietotnē Waze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)