Banner 980x90

Top jaunas pamatnostādnes darbam ar jauniešiem Valmierā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ceturtdien, 23.februārī, Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē pieņemts lēmums slēgt līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru par dalību starptautiskā projektā "Strategic Partnership "Quality youth work on municipal level". Tā laikā tiks īstenots nacionāla līmeņa projekts "Jaunatnes darba kvalitātes celšana savā pašvaldībā". Tas ir otrs solis šogad Valmierā sāktajam darbam pie jauna stratēģiskā dokumenta izveides, kā mērķis ir uzlabot jaunatnes darba kvalitāti pašvaldībā.

Kā pilsētas inormācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare, to plānots īstenot, rosinot jauniešu līdzdalību, definējot problēmsituācijas, rodot piemērotākos risinājumus, veicinot uzņēmējdarbības attīstību un jauniešu iniciatīvas.

Projektam pieteicās 40 pašvaldības, no kurām par partneriem kļuva septiņas, tostarp arī Valmiera. "Tās ir mācības, lai pašvaldībā sakārtotu un uzlabotu sistēmu darbam ar jaunatni, lai tā atbilstu normatīvajiem regulējumiem un būtu praktiski izmantojama. Iepriekšējās pamatnostādnes bija līdz 2015.gadam, tāpēc ir nepieciešams jauns un atbilstošs skatījums. Tā kā darbam ar jaunatni virzieni noteikti, strādājot pie pilsētas attīstības plāna, uzreiz zinājām, ka projekta mācības noderēs, lai gatavotu konkrētus mērķus un rīcības plānu," skaidro Sanita Loze, Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" direktore.

Pašlaik sākta sadarbība ar institūcijām, kuru mērķgrupa Valmierā ir jaunieši, aktualizēta situācija pašvaldībā. Tāpat gaidāmas mācības, pieredzes apmaiņas braucieni. Savukārt rudenī būs kopīga darbošanās ar jauniešiem, lai taptu rīcības plāns jauniešu uzņēmējdarbības un iniciatīvas atbalstīšanai. Dokuments būs spēkā nākamos trīs gadus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)