Banner 980x90

Parlaments nolemj Valmieras pašvaldībai nodot 102,5 hektāru meža zemes industriālā parka izveidei

Rīga, 15.jūn., LETA. Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas nosaka, ka Valmieras pašvaldībai tiek nodoti 102,5 hektāri meža zemes industriālā parka izveidei.

Valmieras pilsētas pašvaldības ilgtspējīgas attīstības stratēģijā 2015.-2030.gadam ir norādīts, ka viens no Valmieras pilsētas attīstības pasākumiem ir paplašināt pilsētas teritoriju ar mērķi veidot Valmieras industriālo parku, norādīts pieņemtā likuma anotācijā.

Nekustamajā īpašumā pirms tā nodošanas ieceres Valmieras pilsētas pašvaldībai bija plānotas kailcirtes, tātad zaudējums dabai būs neliels, skaidro iniciatīvas autori. Turklāt likumā tiek noteikts, ka atmežošanas rezultātā iegūtie kokmateriāli ir jāizmanto tikai un vienīgi Valmieras industriālā parka izveidei.

Ziņotājs par jauno likumu, deputāts Inesis Boķis (V) iepriekš norādīja, ka šī teritorija ir ļoti nozīmīga ne tikai Valmierai, bet visiem Valmieras tuvējiem novadiem. Tā ir izvēlēta tāpēc, ka tās tuvumā pieejamas visas nepieciešamās komunikācijas un inženieru tīkli - to šķērso dzelzceļš, divas elektrolīnijas, vidējā spiediena gāzes vads un tieši pie šī nekustamā īpašuma atrodas starptautiskās nozīmes autoceļš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)