Banner 980x90

Kopj kokus valmieriešu iecienītās pastaigu vietās gar Gauju

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Koku un krūmu vainagu veidošanu parasti veic pavasarī pirms lapu plaukšanas. Meža kopšanai labvēlīgākais laiks ir ziema vai sauss laiks, kad zeme ir sasalusi vai nav lietū izmirkusi. Koku kopšana pilsētas zaļajās zonās un mežos ir nepieciešama, lai uzlabotu paliekošo koku augšanas apstākļus un vairotu koku, meža un pilsētvides ainavas vērtību. Koku un meža kopšanas darbi šoziem notiek arī airēšanas bāzes "Krāces" piegulošajā teritorijā Gaujas kreisajā krastā un Atpūtas parkā Gaujas labajā krastā.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, airēšanas bāzes "Krāces" piegulošajā teritorijā visām papelēm izzāģēti nokaltušie, aizlūzušie un bīstamie zari, kā arī, paceļot vainagus, izzāģēti apakšējie zari papeļu grupai pie iebrauktuves airēšanas bāzes teritorijā. Izzāģēti nokaltušie, aizlūzušie un traucējošie apakšējie zari pie Gaujas augošajiem vītoliem un ievai. Teritorijā nozāģēts arī nokaltis alksnis un bīstama liepa. Šie koku kopšanas pasākumi veikti, balstoties uz 2016.gada pavasarī pašvaldības Koku novērtēšanas komisijas sniegto atļauju.

Uzlabojot pastaigu takas Gaujas kreisajā krastā ainavisko kvalitāti, šajā pavasarī airēšanas bāzei piegulošajā teritorijā Tālavas ielā 2 paredzēts veikt vēl desmit daļēji nokaltušu un slīpi augošu vītolu un divu nokaltušu parasto vīksnu ciršanu.

Gaujas labajā krastā, Atpūtas parkā, 24,52 hektāru platībā starp Gauju un galveno celiņu gar Sajūtu parku šoziem ir veikta sanitārā izlases cirte un kopšanas cirte. To mērķis, izcērtot nokaltušus, konkurējošus un saimnieciski neperspektīvus kokus, radīt labākus augšanas apstākļus paliekošajiem kokiem. Mežā, apvilkti ar sarkanu svītru, atstāti vien nokaltuši ekoloģiskie koki, kas atbilstoši labas mežu kopšanas prakses noteikumiem atstājami bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai. Mežā atstāti arī atsevišķi nocirstie koki, ko nebija iespējams izvest, nebojājot līdzās augošos kokus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)