Banner 980x90

Aicina atsaukties 0 un A asinis grupas donorus

Rīga, 3.janv., LETA. Valsts asinsdonoru centrs (VADC) aicina donorus ziedot asinis arī pēc svētkiem - patlaban īpaši nepieciešamas 0 rēzus pozitīvās un negatīvās, kā arī A rēzus pozitīvās un negatīvās asinis.

Kā aģentūru LETA informēja VADC, starpsvētku laikā donoru aktivitāte ļāva nodrošināt asins pieprasījumu gadu mijā, taču janvārī ārstniecības iestādēs atsākas plānveida operācijas, tāpēc donori aicināti doties uz jebkuru no asins ziedošanas vietām, lai palīdzētu nodrošināt asins krājumu.

Katru dienu donori tiek gaidīti VADC Sēlpils ielā 9 un Donoru pieņemšanas vietā Merķeļa ielā 11, Rīgā, VADC izbraukumos un Asins sagatavošanas nodaļā stacionārā "Gaiļezers", kā arī citās asins ziedošanas vietās Latvijā.

Asinis var ziedot persona, kas ir vecumā no 18 līdz 65 gadiem, sver vismaz 50 kilogramus, dienā pirms asins nodošanas nav lietojusi alkoholu, ir paēdusi, izgulējusies, atpūtusies, jūtas labi, ir vesela un pēdējā laikā nav slimojusi, pirms tam lietojusi veselīgu uzturu un daudz šķidruma, kā arī nav nodevusi asinis vismaz deviņas nedēļas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)