Banner 980x90

Vīrieti apsūdz par portatīvā datora izkrāpšanu 750 eiro vērtībā

Rīga, 1.jūl., LETA. Vīrieti apsūdz par portatīvā datora izkrāpšanu 750 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Policija, veicot izmeklēšanu, noskaidroja, ka 2019.gada martā kāds vīrietis, izmantojot cietušā uzticību, ar viltu izkrāpa portatīvo datoru 750 eiro vērtībā. Aizdomās turamais nosūtīja viltotu maksājuma uzdevumu par naudas pārskaitījumu.

Vīrietis ir apsūdzēts pēc Krimināllikuma 177.panta, proti, par svešas mantas vai tiesību uz šādu mantu iegūšanu, ļaunprātīgi izmantojot uzticēšanos vai ar viltu (krāpšana).

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trīs gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Policija atgādina, ka, izvēloties slēgt darījumus attālināti, it īpaši, ja izmantoti sludinājumu portāli, vienmēr rūpīgi jāizvērtē iespējamie riski. VP iesaka darījumus slēgt klātienē un pārliecināties par preces kvalitāti, kā arī, ja tomēr izmantoti internetbankas maksājumi, preci nodot pircējam tikai pēc tam, kad saņemta samaksa. Tāpat būtu ieteicams piefiksēt preces pirkšanas-pārdošanas faktu un pārdevēja-pircēja datus, jo tādā gadījumā būs iespējams vieglāk pierādīt iespējamo krāpšanu vai nekvalitatīvas preces iegādi, atgādināja Vaskāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)