Banner 980x90

Vidzemes slimnīcā atklāts Jaundzimušo dinamiskās novērošanas kabinets

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 17.novembrī, kad visā pasaulē un Latvijā piekto gadu pēc kārtas atzīmēta Pasaules Priekšlaicīgi dzimušo bērnu diena, Vidzemes slimnīcā atklāts Jaundzimušo dinamiskās novērošanas kabinets, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā. 

Kā pastāstīja Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas virsārste dr. Ilze Eglīte, šāds kabinets bijis ļoti nepieciešams, lai kvalitatīvāk un vēl drošāk speciālisti – neonatologs, fizioterapeits, audiologopēds varētu veikt priekšlaicīgi dzimušā bērniņa kārtējo apsekošanu. Līdz šim regulārajās atrādīšanās reizēs mazie skatīti turpat nodaļā. Tagad šim nolūkam iekārtots ērts un profesionāli aprīkots kabinets: paklājs un spogulis līdz grīdai, lai bērniņa kustības labāk saskatāmas un novērtējamas, kušete, speciāls "Minhenes funkcionālās diagnostikas un izmeklēšanas komplekts", kas saņemts par visā Latvijā notikušās akcijas "Drošais apmetnis" laikā saziedotajiem līdzekļiem.

Savukārt Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdājs Uģis Muskovs kabineta svinīgajā atklāšanā izteica gandarījumu, ka izdevies atrast piemērotu vietu īpašās telpas izveidei, tā sagādājot darbiniekiem labākus darba apstākļus un, galvenais, bērnu apskatei piemērotāku vidi.

Jaunā kabineta atklāšanā piedalījās arī Emīlija ar māmiņu – meitene ir viens no pērngad Vidzemes slimnīcā priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem, par kura veselību un attīstību rūpējušies gan Valmieras, gan Rīgas speciālisti.

Statistika liecina, ka ik gadus Latvijā priekšlaicīgi piedzimst aptuveni 1000 mazuļu. Vidzemes slimnīcā priekšlaicīgi piedzimst gadā vidēji 50 bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)