Banner 980x90

Vidzemes plānošanas reģions par reģionālo maršrutu slēgšanu lems pēc rūpīgas situācijas izpētes

Valmiera, 11.janv., LETA. Vidzemes plānošanas reģions (VPR) par sabiedriskā transporta reģionālo maršrutu slēgšanu lems pēc rūpīgas situācijas izpētes.

Kā aģentūru LETA informēja VPR pārstāve Anita Āboliņa, paredzams laikietilpīgs un apjomīgs darbs, jo nolemts, pie viena galda sasaukt Vidzemes pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējus, lai kopā vērtētu, kādā apmērā un no kuriem reisiem iespējams atteikties. Gan VPR pārstāvji, gan arī Vidzemes pašvaldības ir kategoriski pret mehānisku reisu samazinājumu.

Lai arī tiks sagaidīti jauni priekšlikumi no VPR par slēdzamajiem reisiem, jau pašlaik ir skaidrs, ka nekādā gadījumā nedrīkst slēgt vienīgos reisus maršrutā, kā arī tos reisus, kuros tiek apkalpoti skolēni, informē Āboliņa.

Iespējams, varētu tikt pārskatīti tie reisi, kuri tiek izpildīti svētdienās un svētku dienās. Tāpat, lai slēgtu garos maršrutus, jāveic rūpīga pasažieru plūsmas izpēte un, iespējams, nepieciešamajos posmos, saskaņā ar reālo pieprasījumu kādā no tiem, būs jāatver jauni reisi, neatstājot bez pārvietošanās iespējām iedzīvotājus, kuri regulāri izmanto sabiedrisko transportu kādā reisa posmā.

Ar savienojuma reisiem ir īpaši sarežģīti, jo gadiem ilgi ir veltīts laiks, lai optimizētu esošo kustību tīklā, reisus savstarpēji salāgojot, tādējādi veidojot savienojumreisus iedzīvotāju ērtai kustībai. Reisi salāgoti arī ar skolēnu plūsmu. Tiklīdz tiks veiktas izmaiņas kādā no posmiem, sistēma sabruks, vēsta Āboliņa.

Valsts pārvalde kalpo sabiedrībai, tāpēc, pirms pieņemt izšķirošus lēmumus, jāpārskata visas iespējamās alternatīvas, tās rūpīgi jāizvērtē un tikai tad jārīkojas, norāda VPR pārstāve.

Jau vēstīts, ka Sabiedriskā transporta padomes (STP) sēdē tika panākta vienošanās, ka reģionālais maršrutu tīkls ir jāpārskata un ka turpmāk uzturēt to tieši tādā apjomā, kāds ir šobrīd, esošo resursu ietvaros nav iespējams. Tāpat tika panākta vienošanās, ka plānošanas reģioni kopā ar pašvaldībām iesniegs savus priekšlikumus attiecībā uz maršrutu tīkla izmaiņām, un visi grozījumi, kas maršrutos varētu tikt veikti, notiks pakāpeniski.

Iepriekš Satiksmes ministrija (SM) ar savu rīkojumu uzdevusi STP apstiprināt plānoto reģionālās nozīmes maršrutu tīkla apjomu 2018.gadam un turpmākajiem gadiem atbilstoši likumā par kārtējā gada valsts budžetu un likumā par vidēja termiņa valsts budžetu piešķirtajiem līdzekļiem valsts budžeta apakšprogrammā "Sabiedriskais transports".

Lai realizētu šo uzdevumu, ATD sadarbībā ar plānošanas reģioniem jāsagatavo STP priekšlikumi maršrutu tīkla samazināšanai vidēji par vienu miljonu kilometru katrā plānošanas reģionā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)