Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedras" peļņa Latvijā un Apvienotajā Karalistē pirmajā pusgadā bija 4,24 miljoni eiro

Rīga, 25.jūl., LETA. Stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" pārdošanas ieņēmumi Latvijā un Apvienotajā Karalistē šogad pirmajā pusgadā veidoja 64,393 miljonus eiro, bet peļņa bija 4,24 miljoni eiro, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Latvijas un Apvienotās Karalistes ražotņu darbība joprojām nes peļņu," teikts kompānijas paziņojumā, vienlaikus atzīmējot, ka naudas plūsmas ietekmes dēļ maijā un jūnijā tika reģistrēta zemāka produkcijas izlaide.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji norāda, ka attiecīgie dati iegūti no iekšējām pārvaldības sistēmām, tie nav revidēti un var neatbilst finanšu pārskatā uzrādītajiem, jo var atšķirties izmantotie valūtu kursi un citi faktori.

Tāpat "Valmieras stikla šķiedras" pārstāvji informē, ka koncerna uzņēmumam ASV pašlaik tiek piemērota tiesiskās aizsardzības procedūra atbilstoši ASV likumiem. "Lai gan otrās fāzes ražotnes (vertikāli integrēta stikla šķiedras diega ražotne) darbība ASV ir apturēta, pirmās fāzes (stikla šķiedras filcu) ražotne turpina darbību, jo tā nav atkarīga no otrās fāzes ražotnes un ir nesusi peļņu kopš savas darbības otrā gada," teikts paziņojumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gada pirmajā pusgadā "Valmieras stikla šķiedra" koncerna apgrozījums bija 60,935 miljoni eiro, bet koncerna peļņa bija 2,81 miljons eiro.

Tāpat ziņots, ka Vidzemes rajona tiesa Valmierā šogad 18.jūnijā ierosināja "Valmieras stikla šķiedras" tiesiskās aizsardzības procesu.

Kompānijā informēja, ka finanšu resursu piesaistes ietvaros, lai izveidotu ASV ražotni un nodrošinātu otrās fāzes objekta darbību, ASV ražotne noslēdza kredītlīnijas līgumu ar banku, kas bāzēta ASV. Lai nodrošinātu parāda saistību, kas izriet no attiecīgā kredītlīnijas līguma, nodibināšanu "Valmieras stikla šķiedra" izsniedza galvojumu par labu bankai. Ņemot vērā, ka ASV ražotne nav spējusi izpildīt no kredītlīnijas līguma izrietošās saistības, banka 2019.gada 10.jūnijā pieprasīja "Valmieras stikla šķiedrai" nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu un uzkrātos procentus par kopējo summu 3 013 148,92 ASV dolāri.

Tāpat uzņēmumam ir arī būtiskas parādsaistības sindicēto aizdevumu ietvaros par summu vismaz 67 014 370 eiro un vismaz 17 836 071 ASV dolāru apmērā attiecībā pret vēl divām bankām, tādējādi bankas, kura 2019.gada 10.jūnijā pieprasīja "Valmieras stikla šķiedrai" nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu, prasījums faktiski izraisa saistību neizpildes gadījumu arī attiecībā uz sindicēto aizdevumu līgumiem ar tajā esošajām divām citām bankām.

"Iepriekš norādīto apstākļu rezultātā sabiedrība ir nonākusi finansiālās grūtībās. Lai turpinātu ilgtspējīgu darbību un nodrošinātu iespēju panākt praksē īstenojamu vienošanos ar saviem kreditoriem, sabiedrībai šobrīd ir nepieciešams nodrošināt netraucētu un nepārtrauktu darbību tās galvenajām ražošanas līnijām un iegūt laiku, lai panāktu vienošanos ar saviem kreditoriem par kārtību visu kreditoru prasījumu apmierināšanai," iepriekš atzina kompānijas pārstāvji.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)