Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedras" akcionāri sapulcē atliek lemšanu par papildu akciju publisko piedāvājumu

Rīga, 28.jūn., LETA. Stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" akcionāri piektdien sapulcē nolēma atlikt lemšanu par papildu akciju publisko piedāvājumu, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Akcionāri nolēma atlikt arī darba kārtības jautājumu par kompānijas akciju pārcelšanu no "Nasdaq Riga" otrā saraksta uz oficiālo sarakstu.

Tāpat atlikts skatīt jautājumu par kompānijas 2018.gada peļņas izlietošanu un par revidenta ievēlēšanu 2019.gada pārskata revīzijai un atlīdzības noteikšanu revidentam.

Vienlaikus akcionāri uzdeva "Valmieras stikla šķiedras" valdei nekavējoties sasaukt akcionāru sapulci valdes, padomes, revīzijas komitejas ziņojumu un zvērināta revidenta atzinuma izskatīšanai un 2018.gada pārskata apstiprināšanai, tiklīdz zvērināts revidents par valdes sagatavoto un padomes izskatīto 2018.gada pārskatu būs sniedzis savu atzinumu.

Kompānijas akcionāri iecēla "Valmieras stikla šķiedras" padomi jaunā sastāvā - atbilstoši akcionāru lēmumam kompānijas padomes sastāvu papildinās Ainārs Ozols un Teiss Klaubergs (Theis Klauberg), savukārt darbu padomē turpinās Heincs Jirgens Preiss-Daimlers (Heinz Jürgen Preiss-Daimler), Stefans Aleksandrs Preisu-Daimleru (Stefan Alexander Preiss-Daimler) un Andris Oskars Brutāns.

Tāpat akcionāri nolēma neizmaksāt papildus atlīdzību padomes locekļiem par "Valmieras stikla šķiedras" 2018.gada darbības rezultātiem, savukārt par kompānijas padomes locekļa pienākumu pildīšanu 2019.gadā katram padomes loceklim nolemts noteikt atlīdzību 3000 eiro par katru apmeklētu padomes sēdi.

Kompānijas akcionāri veica arī grozījumu statūtos, nosakot, ka "Valmieras stikla šķiedras" valdes locekļu minimālais skaits ir trīs. Līdz šim kompānijas statūtos bija noteikts, ka "Valmieras stikla šķiedras" valdē ir pieci valdes locekļi.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedra" iesniegusi Vidzemes rajona tiesā Valmierā pieteikumu uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa ierosināšanai.

Kompānijā informēja, ka finanšu resursu piesaistes ietvaros, lai izveidotu ASV ražotni un nodrošinātu otrās fāzes objekta darbību, ASV ražotne noslēdza kredītlīnijas līgumu ar banku, kas bāzēta ASV. Lai nodrošinātu parāda saistību, kas izriet no attiecīgā kredītlīnijas līguma, nodibināšanu "Valmieras stikla šķiedra" izsniedza galvojumu par labu bankai. Ņemot vērā, ka ASV ražotne nav spējusi izpildīt no kredītlīnijas līguma izrietošās saistības, banka 2019.gada 10.jūnijā ir pieprasījusi "Valmieras stikla šķiedrai" nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu un uzkrātos procentus par kopējo summu 3 013 148,92 ASV dolāri.

Tāpat uzņēmumam ir arī būtiskas parādsaistības sindicēto aizdevumu ietvaros par summu vismaz 67 014 370 eiro un vismaz 17 836 071 ASV dolāru apmērā attiecībā pret vēl divām bankām, tādējādi bankas, kura 2019.gada 10.jūnijā ir pieprasījusi "Valmieras stikla šķiedrai" nekavējoties atmaksāt aizdevuma pamatsummu, prasījums faktiski izraisa saistību neizpildes gadījumu arī attiecībā uz sindicēto aizdevumu līgumiem ar tajā esošajām divām citām bankām.

"Iepriekš norādīto apstākļu rezultātā sabiedrība ir nonākusi finansiālās grūtībās. Lai turpinātu ilgtspējīgu darbību un nodrošinātu iespēju panākt praksē īstenojamu vienošanos ar saviem kreditoriem, sabiedrībai šobrīd ir nepieciešams nodrošināt netraucētu un nepārtrauktu darbību tās galvenajām ražošanas līnijām un iegūt laiku, lai panāktu vienošanos ar saviem kreditoriem par kārtību visu kreditoru prasījumu apmierināšanai," atzina kompānijas pārstāvji.

Ziņots arī, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 112,983 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā 2017.gadā, kā arī cieta zaudējumus 14,991 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)