Banner 980x90

Valmieras skolēnus par Latvijas vēsturi izglītos ar koncertprogrammas palīdzību

Rīga, 7.sept., LETA. Novembrī Valmieras kultūras centrā notiks skolēniem domāta koncertprogramma "Ceļš", kas veltīta Latvijas vēsturei, aģentūru LETA informēja Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Koncertprogrammā skolēniem no 5. līdz 12.klasei un jauniešiem saistošā un aizraujošā formā vienas stundas garumā tiks vēstīts par Latvijas vēsturi.

Programma veidota no stāstiem, vēsturiskiem dokumentiem un vēstuļu lasījumiem, kas tiks papildināti ar atbilstošā laikmeta mūziku - no Jāzepa Vītola "Gaismas pils" un strēlnieku dziedātās "Mirdzot šķēpiem zeltsaules staros", no Lūcijas Garūtas "Mūsu tēvs debesīs" līdz Atmodas laika un Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Renāra Kaupera dziesmām.

Koncertprogrammā piedalīsies instrumentālā grupa, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla", kā arī solisti Māra Upmane-Holšteine un Marts Kristians Kalniņš.

Programma Valmieras kultūras centrā būs baudāma 12.novembrī plkst.13.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)