Banner 980x90

Valmieras pilsētas svētkos būs amatnieku un mājražotāju darinājumu tirgus

Rīga, 23.jūl., LETA. Valmieras dzimšanas dienas sestdienā, 27.jūlijā, no plkst.9 Valmierā, Rīgas ielas posmā no Katrīnas līdz Lāčplēša ielai, Lāčplēša ielā un Tērbatas ielas sākumposmā, apmeklētājus gaidīs ap 300 amatnieku un mājražotāju, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Savukārt Raiņa ielā notiks bērnu un jauniešu darinājumu tirgus "Jēgums", bet rātslaukumā vairāki restorāni aicinās izbaudīt Valmieras garšu festivālu.

Pilsētas dzimšanas dienā tirgotāji galdā cels kūpinājumus, zivis, pašceptu maizīti, sukādes, sulas, mājās ražotus vīnus, dažādus našķus. Amatnieki piedāvās cepures, šalles, dažādus tekstila, koka un keramikas izstrādājumus.

Šī būs īstā vieta, kur aplūkot un iegādāties etnogrāfiskos tautastērpus vai to aksesuārus. Bagātīgs piedāvājums būs etnogrāfisko un arheoloģisko tērpu rotām, būs iespēja iegādāties pat seno laiku apģērbam atbilstošus apavus.

"Pilsētas svētku tirgu rīkojot jau otro gadu desmitu, redzam, ka arvien vairāk iesaistās jauni cilvēki, kuri savu vaļasprieku attīsta mājražošanā vai ir amatnieki, tādējādi papildinot plašo piedāvājumu klāstu ar jaunām idejām. Protams, te varēs iegādāties vasaras sarūpētās bagātības un dažādas mājsaimniecībā noderīgas lietas," aicina Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Pieredzējušiem tirgotājiem pirmo reizi pievienosies arī bērni un jaunieši, kas būs sarūpējuši savus darinājumus.

Savukārt rātslaukumā piektdien, 26.jūlijā, no plkst.17 un sestdien, 27.jūlijā, no plkst.9 norisināsies "Valmieras garšu festivāls". Restorāni "Valmiermuižas alus virtuve", "Vecpuisis", "Entresol", "Čarlstons", "Restorāns Ferma", "Osta" un "OZO restorāns" apmeklētājiem piedāvās nogaršot ēdienus un dzērienus, maltītēm topot turpat acu priekšā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)