Banner 980x90

Valmierā būs skatāma izstāde par Dānijas velo kultūru

Rīga, 9.okt., LETA. Valmierā, Ziemeļvalstu dienu laikā, Vidzemes Augstskolā tiks atklāta izstāde par Dānijas velo kultūru, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Izstāde "Labā pilsēta" tiks atklāta 12.oktobrī plkst.15.30. Izstāde vēstīs par ieguvumiem, ko riteņbraukšana sniedz cilvēka ērtībām, labsajūtai un veselībai.

Interesenti aicināti uzzināt, kā, izvēloties pārvietoties ar velosipēdu, tiek veicinātas pozitīvas pārmaiņas vidē. "Labā pilsēta" ir vīzija par pilsētu kustībā. Šāda pilsēta ir pieejama, droša un ar ilgtspējīgu infrastruktūru, tā veicina pozitīvu cilvēku mijiedarbību, sniedz estētisku baudījumu un nodrošina veselīgu vidi, kurā samazināts piesārņojums un velosipēdistam piešķirta nozīmīga loma.

Izstādes autori vēlas radīt kopīgu platformu debatēm un nākotnes pilsētas infrastruktūras pārdomāšanai, īpaši akcentējot velosipēdu potenciālu pilsētā.

Izstādi veidojusi Dānijas Velosipēdu inovāciju laboratorija.

Atklāšanā piedalīsies Dānijas vēstnieks Latvijā Hanss Brasks.

Izstāde "Labā pilsēta" būs apskatāma līdz 31.oktobrim.

Jau ziņots, ka no 11.oktobra līdz 14.oktobrim Valmierā būs Ziemeļvalstu dienas, kas pilsētas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem piedāvās iespēju piedalīties semināros un diskusijās, klausīties priekšlasījumus, vērot izstādes, skatīties kino un klausīties muzikālus priekšnesumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)