Banner 980x90

Valmierā automašīnām stingrāk kontrolēs atļautā stāvēšanas laika ievērošanu

Rīga, 10.sept., LETA. Lai uzlabotu piekļuvi ikdienā bieži izmantotiem pilsētas infrastruktūras objektiem, Valmieras pilsētas pašvaldības policija šomēnes rīko kampaņu "Ievēro papildzīmi "Stāvēšanas laiks", aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Kampaņas laikā pašvaldības policija pievērsīs papildu uzmanību stāvvietās novietotajām automašīnām, uzraugot, vai ir ievērotas visas satiksmes noteikumu prasības.

Septembra sākumā vadītāji tiks informēti par pieļautajām automašīnu novietošanas kļūdām, saņemot norādes par pareizu automašīnas novietošanu stāvlaukumā. Savukārt vēlāk paredzēta arī papildu brīdinājumu izteikšana un stingrāka kontrole.

Automašīnu stāvvietās, kurās ir atļauts apstāties uz noteiktu laiku, ir izvietota ceļa zīme "Stāvvieta" un papildzīme "Stāvēšanas laiks". Novietojot automašīnu šādā stāvvietā, tās salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija ar pulksteņa laiku, cikos transporta līdzeklis stāvvietā ir atstāts. Tas izdarāms ar speciāla informatīvā pulksteņa palīdzību vai arī uz lapiņas uzrakstītu laiku.

Bieziņa uzsvēra, ka stāvēšanas laika noteikuma pārkāpšana rada apgrūtinājumu tiem cilvēkiem, kam iestādi vai tirdzniecības vietu nepieciešams apmeklēt īslaicīgi.

Administratīvā atbildība par šo nosacījumu neievērošanu saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpuma kodeksa 149.10 panta 7.daļu ir naudas sods 30 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)