Banner 980x90

Vajadzīgs trimmeris? Uzzini, kā izvēlēties labāko!

Dzīve privātmājā nozīmē ne vien ērtības, bet arī rūpes. Viens no aktuālajiem darbiem, vismaz gada siltajā sezonā, ir zālāja pļaušana. Šī uzdevuma veikšanai noderīgs trimmeris. Taču, kad tas jāiegādājas, var izrādīties, ka izvēli izdarīt nav nemaz tik vienkārši - piedāvājums ir patiešām daudzveidīgs. Piedāvājam nelielu apskatu, kas palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu. 

Trimmeru veidi
Trimmeris ir ierīce, kas pļaušanu veic ar rotējošas auklas vai asmens palīdzību. Zāles trimmeri pieejami vairākos variantos, tādēļ pirms ierīces iegādes vajadzētu apskatīt un izvērtēt vairākas iespējas. 

Benzīna trimmeri
Plašākām teritorijām veiksmīga izvēle ir benzīna trimmeris – tas izceļas ar lielāku jaudu, ir ērti pārnēsājams, tiek galā arī ar grūtākiem uzdevumiem, piemēram, ar cietākiem augiem, saknēm un koksni. Benzīna trimmeri ir izturīgi, tiem ir salīdzinoši ilgs kalpošanas laiks. 
Kā galveno šī tipa ierīces trūkumu var minēt augstās uzturēšanas izmaksas. Jāņem vērā arī ierīces svars – benzīna trimmeris parasti ir smagāks kā cita veida ierīces, tādēļ, izvēloties šo variantu, jāpadomā arī par siksnu sistēmu, kas nodrošina lielāku komfortu, ierīci lietojot. 

Elektriskie trimmeri
Elektriskie trimmeri piemēroti nelielu piemājas teritoriju sakopšanai. Šis tiek uzskatīts kā ekonomiski izdevīgākais variants, jo neprasa lielus ieguldījumus. 

Trimmeris ir arī salīdzinoši vienkārši lietojams – tas tikai jāpieslēdz strāvas padevei. Elektriskais trimmeris ir salīdzinoši viegls, tam ir zems trokšņu līmenis. Taču tā darbības teritoriju ierobežo vada garums. Tāpat, izmantojot ierīci, jāseko līdzi, vai vads netiek bojāts. Jāpatur arī prātā, ka elektrisko trimmeri nedrīkst lietot lietus laikā un ar to nedrīkst pļaut mitru zāli – tas var negatīvi ietekmēt ierīces darbību un drošību. 

Akumulatora trimmeri
Izvēlei arī akumulatora trimmeri. Tie ir salīdzinoši klusi un ērti pārvietojami, ar tiem var piekļūt arī grūti aizsniedzamām vietām. Tomēr jārēķinās, ka ierīces jauda nav ļoti liela, turklāt trimmeris arī regulāri jāuzlādē. Šī iemesla dēļ akumulatora trimmeri vairāk paredzēti nelielu teritoriju uzkopšanai, piemēram, zālāja pļaušanai ap vasarnīcu. 

Būtiskākie faktori, ko ņemt vērā, izvēloties trimmeri
Kā redzams, trimmera izvēle lielākoties atkarīga no tā, kādam mērķim un teritorijai to plānots izmantot. Taču ir vēl daži citi faktori, kas var ietekmēt galējo lēmumu. 

Ierīces svars
Lai trimmeris būtu praktisks un ērti lietojams, nozīme ir arī tā svaram. Kā jau minēts, smagākie ir benzīna trimmeri. Pārējie trimmera veidi attiecīgi sver mazāk. Lai saprastu, cik ērts ir konkrētais trimmeris, pirms iegādes to ieteicams pielaikot. 

Trimmera kāts
Piedāvājumā trimmeri ar dažāda tipa kātiem. Tā izvēle nav tikai gaumes jautājums – kāta veids lielā mērā nosaka ierīces funkcionalitāti un praktiskumu. Tā piemēram, zālāju zem dzīvžogiem un krūmiem vieglāk nopļaut būs ar trimmeri, kuram ir taisns kāts. Savukārt trimmeris ar saliektu kātu ļauj appļaut precīzas formas – tas noderēs, appļaujot, piemēram, puķu dobes. Ir arī trimmeri ar saliekamu kātu – šis risinājums parocīgs tad, ja ierīci plānots bieži pārvadāt. 

Drošība
Pirms iegādāties trimmeri, jāpārliecinās, ka tas atbilst visiem drošības nosacījumiem un ir aprīkots ar funkcijām, kas mazina traumu risku. Protams, drošības pasākumi jāievēro arī personai, kas ar ierīci darbojas. 

Trimmeris ir parocīgs un praktisks palīgs dārza darbos – ar to var piekļūt grūti aizsniedzamām vietām, skaisti appļaut puķu dobes un taciņu malas. Šo iemeslu dēļ trimmeris kļūst par arvien populārāku risinājumu. 

Labākās vietas trimmera iegādei
Trimmeri un citas ierīces teritorijas uzkopšanas darbiem vislabāk iegādāties specializētā veikalā. Pirmkārt, tur ir plašāka izvēle, otrkārt – tiek nodrošinātas arī zinošu pārdevēju konsultācijas. Taču tas nenozīmē, ka, lai atrastu piemērotāko trimmeri, jātērē laiks tirdzniecības vietās. 
Visērtāk trimmerus apskatīt un salīdzināt ir internetā. To var izdarīt jebkurā sev ērtā laikā, turklāt tur pieejams ne tikai daudzveidīgs instrumentu klāsts, bet arī speciālistu ieteikumi un citu cilvēku atsauksmes. 

Labākie interneta veikali nodrošina arī izdevīgas cenas un vairākus piegādes variantus, lai pircējs varētu izvēlēties sev ērtāko risinājumu. Iepērkoties internetā spēkā ir distances līgums, kas paredz atteikuma tiesības – 14 dienu laikā iegādāto preci var atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā tomēr neatbilst pircēja prasībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)