Banner 980x90

Ugunsdzēsēji glābēji Valmieras pilsētas svētkos atgādinās par dūmu detektoru nepieciešamību

Rīga, 24.jūl., LETA. Valmieras pilsētas svētkos, 27.jūlijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes un Valmieras ugunsdzēsības depo pagalmos varēs uzzināt par ugunsdrošību un pareizu rīcību ārkārtas gadījumos, kā arī par dūmu detektoru nepieciešamību, aģentūru LETA informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Vidzemē Sandra Vējiņa.

Ciemošanās laikā būs iespēja gan konsultēties, gan darboties praktiski.

Sestdien no plkst.11 līdz 16 ikviens interesents būs gaidīts ciemos pie ugunsdzēsējiem glābējiem Tērbatas ielā 9, Valmierā, kur ikvienam būs iespēja tuvāk iepazīt ugunsdzēsējā glābēja profesiju, iepazīties ar VUGD ugunsdzēsējiem glābējiem un to tehnisko aprīkojumu, kā arī ar spēļu palīdzību apgūt dažādus drošības padomus. Plānots, ka būs arī praktiskas aktivitātes ar ūdens izmantošanu, kuras varēs izmēģināt gan lielie, gan mazie svētku dalībnieki.

Īpašu uzmanību VUGD šovasar pievērsīs dūmu detektoru nepieciešamībai katrā mājoklī. Plkst.11, 12, 13, 14 un 15 notiks praktiskas demonstrācijas, kurās VUGD amatpersonas parādīs dūmu detektoru darbībā piedūmotā telpā, kā arī atbildēs uz iedzīvotāju jautājumiem.

Analizējot VUGD statistiku par ugunsgrēkiem dzīvojamās ēkās, ir secināts, ka aptuveni puse ugunsgrēkos bojāgājušo miruši nevis no fiziskiem apdegumiem, bet gan no saindēšanās ar toksiskiem produktiem, kas rodas, sadegot mājoklī esošajiem sadzīves priekšmetiem un mēbelēm, sacīja Vējiņa.

Pie tam lielākā daļa bojāgājušo nosmakuši dūmos vai sadeguši atrodoties savās guļamistabās. Praktiskais risinājums kā samazināt šāda veida bojāgājušo skaitu ir dzīvojamo telpu aprīkošana ar tehniskām iekārtām, kas brīdinātu cilvēkus par izcēlušos ugunsnelaimi un tādējādi ļautu viņiem paspēt pamest degošās telpas.

VUGD atgādina, ka ugunsdrošības prasības nosaka, ka no 2020.gada 1.janvāra dūmu detektoram ir jābūt katrā mājoklī.

VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš aicina ikvienu valmierieti, bet īpaši ģimenes ar bērniem ielūkoties ugunsdzēsēju glābēju ikdienā un atnākt ciemos, lai pārrunātu drošības jautājumus, kā arī saņemtu bezmaksas konsultācijas par interesējošiem vai neskaidriem ugunsdrošības jautājumiem, sacīja Vējiņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)