Banner 980x90

Ūdens līmenis upēs nedaudz svārstās

Rīga, 15.febr., LETA. Pēdējā diennaktī ūdens līmenis upēs nedaudz paaugstinājies vai pazeminājies, ledus iešanas dēļ dažos upju posmos vērojamas krasākas ūdens līmeņa svārstības, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Lielā daļā Kurzemes upju palu maksimums tika sasniegts iepriekšējās dienās un patlaban ūdens līmenis lēnām pazeminās.

Arī vairākās Zemgales upēs ūdens līmenis pēdējā diennaktī nedaudz krities, bet, paaugstinoties gaisa temperatūrai un intensīvāk kūstot atlikušajam sniegam, Lielupes baseina upēs vēl tiek prognozēts ūdens līmeņa kāpums un ledus iešana.

Vidzemes un Latgales upēs vietām iespējama ledus sakustēšanās un krasākas ūdens līmeņa svārstības. Valsts austrumu daļā saglabājas daudz sniega, taču tuvākajās diennaktīs nav gaidāmi būtiski nokrišņi un dažās naktīs piesals, novēršot strauju ūdens līmeņa kāpumu.

Lielākais ūdens līmeņa kāpums valsts rietumu daļā šomēnes novērots Bārtā, kur tas sasniedza 1,8-2,7 metrus. Pēdējās trīs diennaktīs ūdens līmenis Bārtā pie Latvijas un Lietuvas robežas krities par metru.

Savukārt Austrumlatvijā ūdens līmenis visvairāk cēlies Aiviekstē pie Lubānas - kopš mēneša sākuma par 1,2 metriem. Salīdzinot ar citiem palu periodiem, situācija šogad pagaidām ir mierīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)