Banner 980x90

Treniņus topošajā Valmieras BMX trasē plānots sākt nākamā gada maijā

Rīga, 6.nov., LETA. Iecerēts, ka drīzumā sāksies jaunās Valmieras BMX trases un starta ēkas būvniecība, lai jau nākamā gada maijā varētu uzsākt treniņus Eiropas čempionātam BMX riteņbraukšanā, kura finālposms jūlijā notiks Valmierā, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Valmieras pilsētas pašvaldība ar SIA "Sanart" parakstījusi līgumu par BMX trases un starta ēkas izbūvi Valmierā, autoruzraudzību un būvuzraudzību.

Darbi tiks veikti trases būvniecībai piesaistot speciālistus ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas un Pasaules čempionātiem, kas būs arī sadarbības partneri trases būvniecībā 2020.gada lielākajam BMX sporta pasaules notikumam.

Būvniecības līgums paredz divu starta ēku, kas atradīsies zem astoņu metru un piecu metru augstiem starta kalniem, būvniecību, kā arī BMX trases izbūvi, trases teritorijas nožogojuma izveidi un apgaismojuma ierīkošanu.

Valmieras BMX trases pasaules unikalitāte būs starta kalns ar divām barjerām, lai trasē varētu trenēties un startēt gan paši mazākie BMX riteņbraucēji, gan vidējās, augstākās un elites un klases sportisti, skaidroja BMX riteņbraukšanas treneris, Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts Ivo Lakučs (V).

"Trase tiks veidota tā, lai to pēc iespējas ilgāk varētu izmantot atbilstoši Latvijas laikapstākļiem. Starta kalna un trases segums būs no asfaltbetona, kas izslēgs slīdamību lietus apstākļos un paildzinās iespējamo trases lietošanas laiku pavasarī, rudenī un padarīs to lietojamu arī siltā ziemā," uzsvēra Lakučs.

Ēku telpās, kas atradīsies zem starta kalna, paredzētas mehāniskās darbnīcas BMX riteņu apkopes darbu veikšanai, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpa treneriem, kur analizēt katra BMX braucēja trasē uzrādītā laika rezultātus.

Kopš pirmajām BMX sacensībām Valmierā 1988.gadā, tādas starptautiski nozīmīgas sacensības kā Eiropas čempionāta finālposms, kas būs nozīmīgas kvalifikācijas sacensības olimpiskajām spēlēm Tokijā un atvedīs uz Latviju, Valmieru labākos Eiropas BMX riteņbraucējus un olimpisko medaļu pretendentus, 30 gadu laikā Latvijā nav bijušas, projekta starptautisko nozīmi pamatoja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks (Valmierai un Vidzemei).

Līdz ar BMX trases izbūvi Valmieras Olimpiskā centra teritorijā nākamajos gados plānots izveidot velobraukšanas veicināšanai, bērnu un jauniešu aktīvai brīvā laika pavadīšanai paredzētu infrastruktūru, drošas velobraukšanas elementus, kā arī trasi skrituļslidotājiem un citiem aktīvās atpūtas cienītājiem.

BMX starta kalnu ēkas un trases būvniecības izmaksas ir 1 177 777 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Jaunais BMX objekts ir daļa no Vidzemes Olimpiskā centra attīstības projekta, kur iekļauta arī Valmieras peldbaseina, kas jau vēris durvis apmeklētājiem, būvniecība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)