Banner 980x90

Šķeldas katlumāju Valmierā būvēs SIA "Monum"

Rīga, 11.janv., LETA. No pieciem pretendentiem iepirkumā par katlumājas jaunbūves celšanu Valmierā, Gaujas labajā krastā, AS "Valmieras enerģija" par saimnieciski izdevīgāko atzinusi SIA "Monum" piedāvājumu, noskaidroja aģentūra LETA.

"Monum" iesniedza piedāvājums ar kopējo līguma cenu 4 990 396 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Pilsētā paredzēts uzstādīt šķeldas biomasas katlu ar siltuma jaudu 9 megavati (MWt) un dūmgāzu kondensācijas ekonomaizeru ar siltuma jaudu 1,5 MWt.

Ar iepirkuma uzvarētāju paredzēts noslēgt līgumu par būvprojekta izstrādi, iekārtu piegādi, būvmontāžu un būvdarbu veikšanu. Veicamo darbu gala termiņš paredzēts 2020.gada pavasaris.

"Valmieras enerģija" un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra pagājušā gada aprīlī noslēdza līgumu par Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Šķeldas siltumavota jaunbūve Gaujas labajā krastā, Valmierā" īstenošanu.

Projekta kopējās izmaksas tika lēstas 4 432 005 eiro apmērā, tajā skaitā piesaistot Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 40% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām.

Projekta mērķis ir paaugstināt siltumapgādes sistēmu energoefektivitāti - paaugstināt energoefektivitāti siltumavotos, tai skaita samazināt CO2 saturu kurināmajā, līdz ar to nodrošinot Valmieras pilsētas siltumapgādes sistēmu atbilstību ES vides aizsardzības prasībām, kā arī paaugstināt Valmieras pilsētas iedzīvotāju dzīves kvalitāti, attīstot videi draudzīgas infrastruktūras pieejamību visā pašvaldības teritorijā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Monum" apgrozījums 2017.gadā bija 20,65 miljoni eiro, bet peļņa - 164 064 eiro, savukārt 2016.gadā uzņēmums apgrozījis 13,76 miljonus eiro un strādājis ar 183 171 eiro zaudējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)