Banner 980x90

Romas konferenču centrā izmantota "Valmieras stikla šķiedras" meitas uzņēmuma ražotā tekstilmembrāna

Publicitātes foto
Publicitātes foto
AS "Valmieras stikla šķiedra" meitas uzņēmuma "Valmiera Glass UK Ltd." ražotā tekstilmembrāna "Atex®" izmantota Romas jaunajā konferenču centrā, kuru projektējis viens no mūsdienu itāļu arhitektūras milžiem Masimiliāno Fuksas (Massimiliano Fuksas), pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē AS "Valmieras stikla šķiedra" mārketinga projektu vadītāja Marika Nīmante.

Konferenču centrs līdzinās milzu taisnstūra stikla kastei, kuras iekšpusē izvietota auditorijas telpa - neierastas formas struktūra, kas veidota no tērauda karkasa, pārklāta ar "Valmiera Glass UK Ltd." ražoto silikona stikla šķiedras "Atex®" tekstilmembrānas apvalku. Inovatīvās formas dēļ šo telpu sauc par "La Nuvola" jeb "Mākoni", un tā izveidē izmantota "Atex® 2000 TRL WS14" tekstilmembrāna 24 000 kvadrātmetru platībā.

Konferenču centra komplekss šobrīd tiek uzskatīts par itāļu arhitekta vērienīgāko un ambiciozāko projektu 55 000 kvadrātmetru platībā ar kopējām izmaksām 353 miljonu eiro apmērā. Komplekss, galvenokārt būvēts no stikla un tērauda, ietver "Mākoni", konferenču telpas, iepirkšanās zonu un viesnīcu. 

"Mākonis" ir aptuveni divu milzu dirižabļu lielumā un ir kompleksa galvenais elements - daudzpusīga telpa, kurā izvietota auditorija ar 1 760 apmeklētāju ietilpību. "Mākonis" atrodas starp griestiem un grīdu 40 metrus augstajā, 70 metrus platajā un 175 metrus garajā stiklotajā zālē, un tā nestandarta formas dēļ tas apmeklētājam piedāvā atšķirīgu skatījumu uz katru no konferenču ēkas pusēm. Ārējais "Mākoņa" veidols, kas tapis no "Atex®" materiāla ar augstu gaismas caurlaidīgumu, ļauj to caurlūkot no ārpuses, tādējādi radot patiešām reālam mākonim cienīgu ilūziju - caurlaidīguma, gaisīguma un viegluma efektu. 

Jaunatklātais Romas konferenču centrs spēj uzņemt konferences, izstādes un pasākumus, nodrošinot teju 9000 sēdvietas, no tām 1760 sēdvietas "Mākonī" un vairāk nekā 6500 pārējās konferenču telpās. No funkcionalitātes viedokļa telpas cita ar citu ir savienotas, un ar eskalatora palīdzību pagrabstāvs ir saistīts ar virsējo auditoriju.

Konferenču kompleksa atrašanās vieta ir vēsturiskajā un respektablajā Romas biznesa rajonā, sauktā par "Eiro". Konferenču kompleksa aizsākumi meklējami 1998.gadā. Arhitekta Masimiliāno Fuksas ideja, radot šī projekta dizainu, gūta pludmalē, skatoties mākoņos. Darbs pie projekta dizaina izstrādes ilga gandrīz 7 gadus. Konferenču centrs tika atvērts jau 2010.gadā kā daļēji pabeigts darbs, savukārt šī gada 29.oktobrī, pēc 18 gadiem un pilnīgas projekta realizācijas, tas tika oficiāli atklāts un ir pieejams plašākai sabiedrībai. 

Jaunais konferenču centrs ir celtne ar ārkārtīgi izteiktu māksliniecisko vērtību, ko raksturo novatoriskas iezīmes un tehnoloģiski mūsdienīgu materiālu, tai skaitā "Atex®", izmantošana. Pie tam konferenču centrs ir radīts ar ilgtspējīgām, videi draudzīgām funkcijām, lai samazinātu enerģijas patēriņu, izmantojot atjaunojamos enerģijas avotus.

Kompleksā ietilpst arī funkcionējoši neatkarīga, autonoma ēka, kurā atrodas 17 stāvu viesnīca vairāk nekā 18 000 kvadrātmetu platībā, ar 441 istabu, spa un restorānu. 

Interesanti fakti par projektu: 
* "Atex® 2000 TRL WS14" audums - 24 000 m2;
* Membrānas montāža – "Canobbio";
* Ģenerāluzņēmējs – "Condotte";
* Īpašnieks – "Eur Spa" (90% pieder Ekonomikas un finanšu ministrijai un 10% Romas pilsētai);
* Sēdvietu skaits - 9 000;
* Celtniecībā izmantotā tērauda masa - 39 000 tonnas, kas ir ekvivalents gandrīz pieciem Eifeļa torņiem;
* Celtniecībā izmantotais stikla izklājuma laukums - 58 000 m2, kas līdzvērtīgs gandrīz astoņiem futbola laukumiem;
* Izmaksas - 353 miljoni eiro;
* Projekta arhitekts – Masimiliāno Fuksas. Fuksas iepriekšējie projekti ir futūristiskas celtnes, piemēram, jaunais lidostas termināls Šeņdžeņā, Ķīnā, Ferrari ultra modernais centrs un Armani veikali Piektajā avēnijā, Ņujorkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)