Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedra" saņem balvu nominācijā "TOP 500 reģionu uzņēmums 2015"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jau otro reizi Latvijas lielāko un veiksmīgāko uzņēmumu TOP 500 apbalvošanas ceremonijā AS "Valmieras stikla šķiedra" saņēmusi apbalvojumu nominācijā "TOP 500 reģionu uzņēmums 2015" un ierindota Latvijas uzņēmumu TOP 50 pēc neto apgrozījuma. 

Kā pilsētas informācijas portā;u Valmiera24.lv informē "Valmieras stikla šķiedras" mārketinga projektu vadītāja Marika Nīmante, uzņēmums pēdējo piecus gadu laikā kāpinājis savas pozīcijas topā par 28.vietām, savukārt tekstilrūpniecības nozarē AS "Valmieras stikla šķiedra" ir neapstrīdams līderis, pērn sasniedzot 121 miljona eiro konsolidēto neto apgrozījumu. Kompānija ir ne tikai lielākais Vidzemes uzņēmums pēc neto apgrozījuma 2015.gadā, bet arī lielākais darba devējs reģionā, 2015.gadā vidēji nodarbinot 986 cilvēkus. 

Šogad publicētajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā AS "Valmieras stikla šķiedra" ierindota arī starp TOP 50 uzņēmumiem ar lielākajiem ilgtermiņa ieguldījumiem, kā arī kategorijā "Ilgdzīvotāji" novērtēts ar 21.pozīciju pēc neto apgrozījuma. Jāatzīmē, ka 2014.gadā AS "Valmieras stikla šķiedra" saņēma balvu nominācijā "TOP 500 eksportētājs", savukārt  2013.gadā - apbalvojumu "TOP 500 reģionu uzņēmums".

"Mūsu attīstība un izaugsme turpinājās arī šogad, par spīti izaicinājumiem ražošanā, un plānojam uzstādīt jaunu apgrozījuma rekordu," akcentē AS "Valmieras stikla šķiedra" valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks (Andre Schwiontek). Uzņēmumam 2016.gads saistīts ar nozīmīgām biznesa investīcijām. "Sekmīgi īstenoti divi apjomīgi ilgtermiņa investīciju projekti Valmierā, lai palielinātu uzņēmuma ražošanas kapacitāti, un paplašināts produkcijas sortimenta portfelis termoizolācijas tirgum Valmieras un Lielbritānijas ražotnēs. Tikmēr Amerikas Savienoto Valstu ražotnē tiek īstenots 80 miljonu eiro paplašināšanās projekts, kas ir nozīmīgākais šī un nākamo gadu projekts mūsu otrajā lielākajā produkcijas eksporta tirgū. Līdz ar to iegūsim lielāku ražošanas stabilitāti un priekšrocības, kā arī spēsim spēcīgāk cīnīties par jauniem tirgiem un apmierināt aizvien pieaugošās mūsu klientu vēlmes un pieprasījumu pēc stikla šķiedras produktiem, kas šogad ir bijis ārkārtīgi augsts. Raugoties uz pasaules stikla šķiedras tirgus attīstības tendencēm, šāds pieprasījums arī turpināsies," turpina AS "Valmieras stikla šķiedra" valdes priekšsēdētājs, prezidents Andrē Švionteks. 

Arī šī gada publicētajā Latvijas 101 vērtīgākā uzņēmuma topā, vairāku simtu uzņēmumu konkurencē, AS "Valmieras stikla šķiedra" novērtēta par 36. vērtīgāko Latvijas uzņēmumu un 4.vērtīgāko nozarē "Pārstrādes rūpniecība: industriālās preces". Uzņēmuma biznesa vērtība lēsta 124.88 miljonu eiro apmērā.

Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 ir laikraksta "Dienas Bizness" un informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Lursoft IT" veidots izdevums, kurā tiek sarindoti Latvijas lielāko uzņēmumu darbības rādītāji pēc to aizvadītā gada neto apgrozījuma, kā arī vērtējums gan nozaru, gan reģionālā griezumā. TOP 500 izdevumā sniegts ekonomiskās situācijas attīstības raksturojums un ekspertu vērtējums par nākamā gada tautsaimniecības prognozēm.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)