Banner 980x90

"Valmiera/ORDO" sezonas noslēgumā cīnīsies par LBL bronzas medaļām

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Sestdien, 13.maijā, "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla trešajā spēlē izbraukumā Kauguros ar rezultātu 70:85 piekāpās "VEF Rīga", tādējādi sērijā līdz trim uzvarām piekāpjoties ar rezultātu 0-3. "Valmiera/ORDO" sastāvā rezultatīvākais ar 19 gūtajiem punktiem bija Damjērs Pits, bet Dora Fišera kontā 16 gūtie punkti un 9 atlēkušās bumbas.

Spēles pirmā ceturtdaļa iesākās gluži kā pirmajās divās pusfināla sērijas cīņās. Valmierieši uzbrukumā izskatījās sasaistīti, turklāt neizmantoja vairākas labas iespējas no teicamām metienu pozīcijām. "VEF Rīga" pamata centra spēlētājs Meiers spēles trešajā minūtē no groza apakšas panāca 6:0 nominālo spēles saimnieku labā, bet viesu šī vakara rēķinu atklāja Fišers, kurš ar precīzu pustālo metienu reabilitējās par neizmantotajām iespējām spēles pirmajās minūtēs. Tas pats Fišers pēc acīgas Pita piespēles bija precīzs arī valmieriešu nākamajā uzbrukumā, bet vefieši radoši spēlēja uzbrukumā, vairākkārt sekmīgi novirzot bumbu groza tuvumā saviem garajiem spēlētājiem (Gromovam un Meieram) un veiksmīgi piešaujot grozus no tālās distances (Ričards un Blūms). Pirmajā ceturtdaļā lielākais pārsvars, kas šķīra abas komandas, bija 10 punkti, un tieši ar šādu "VEF Rīga" pārsvaru arī noslēdzās spēles pirmās desmit minūtes (17:27).

Otrās ceturtdaļas rēķinu ar diviem precīziem soda metieniem atklāja Fišers, bet viesi otrās ceturtdaļas sākumā vairākas reizes veiksmīgi "atsitās" aizsardzībā, tādējādi arī nopelnot veiksmi uzbrukumā. Soli pa solim Uvja Helmaņa padotie deldēja starpību uz rezultāta tablo, uz brīdi tiekot līdz četru punktu atstatumam (26:30), bet viesu izrāvienu nobremzēja Ričarda pieci gūtie punkti pēc kārtas. Ceturtdaļas turpinājumā valmierieši izmantoja "VEF Rīga" ātri savākto piezīmju normu, tiekot pie viegliem punktiem no soda metienu atzīmes, bet pēc Jonāta precīzā divpunktu metienu trīs minūtes līdz pirmā puslaika beigām valmierieši tika līdz -5 (33:38). Mirkli vēlāk Pits ar pustālo metienu nostādīja abas komandas tikai viena precīza metiena atstatumā (35:38), bet puslaika pārtraukumā viesi devās pie tā paša piecu punktu deficīta (38:43).

Otrā puslaika sākumā "VEF Rīga" ātri atjaunoja desmit punktu pārsvaru (40:50), bet valmieriešiem spēle uzbrukumā pagalam nesekmējās un viesi vairāk kā piecās otrā puslaika pirmajās minūtēs bija guvuši tikai divus punktus. Mejera precīzais soda metiens otrās ceturtdaļas vidū ļāva panākt rīdziniekiem +16 (40:56), bet viesu ieilgušo klusuma pauzi apturēja Fišera pustālais metiens. Visu trešo ceturtdaļu rīdzinieki dominēja uzbrukumā un Ričarda septītais tālmetiens nepilnas divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām deva skaidru signālu, ka valmieriešiem, lai turpinātu šo sēriju, spēles noslēdzošajās desmit minūtēs būs nepieciešams neliels brīnums. "VEF Rīga" ceturtdaļas izskaņā pirmo reizi šovakar bija panākuši divdesmit punktu pārsvaru, bet pēc nospēlētajām 30 spēles minūtēm mājiniekiem +16 (48:64).

Spēles ceturto ceturtdaļu "Valmiera/ORDO" uzsāka apņēmīgi. Vispirms ar 2+1 gājienu izcēlās Bērziņš, bet pēc Jonāta precīzā metiena no groza apakšas rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis bija spiests ņemt minūtes pārtraukumu. Pēc minūtes pārtraukuma ar precīziem tālmetieniem apmainījās Mejeris un Bērziņš, bet Gadija 2+1 gājiens un Meiera drošā spēle groza tuvumā atkal vefiešiem ļāva justies komfortabli. Četras minūtes pirms spēles beigām valmierieši tika līdz -10 (64:74), bet Blūma divi tālmetieni pielika punktu valmieriešu cerībām uz panākumu. Atlikušajās spēles minūtēs bija jānoskaidro vien spēles gala rezultāts un tā noslēdzās ar rezultātu 70:85 par labu "VEF Rīga" .

"Valmiera/ORDO" – "VEF Rīga" 70:85 (17:27, 21:16, 10:21, 22:21)

"Valmiera/ORDO": Pits 19 (6 rez.p), Fišers 16 (9 atl.b), Jonāts 10, Laksa 9, Bērziņš 8, Kaufmanis 4, Gabrāns 2, Blaus 1, Kārlis 1, Mālmanis.

"VEF Rīga": Ričards 29, Meiers 17(8atl.b), Gadijs 15 (7 rez.p), Blūms 13, Gromovs 4, Mejeris 4, Gordons 3, Labuckas, Antrops.

"Valmiera/ORDO" bronzas sērijā līdz trim uzvarām mērosies spēkiem ar "Barons kvartāls" komandu, kura pusfinālā piekāpās BK "Ventspils". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)