Banner 980x90

Potenciāls investors izrādījis interesi par "Valmieras stikla šķiedras" stikla šķiedras diega ražotnes ASV iegādi

Rīga, 9.maijs, LETA. Potenciāls investors izrādījis interesi par stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" stikla šķiedras diega ražotnes ASV iegādi, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka "Valmieras stikla šķiedras" meitasuzņēmums "P-D Valmiera Glass USA Corp." ir saņēmis intereses apliecinājumu par otrās fāzes ražotnes jeb vertikāli integrētās stikla šķiedras diega ražotnes potenciālu iegādi.

"ASV meitasuzņēmuma akcionāri ir parakstījuši ekskluzivitātes līgumu ar nesaistītu trešo personu. Līguma nosacījumi neļauj sabiedrībai izpaust trešās personas identitāti. Ir uzsākts padziļinātās izpētes process un ir paredzēts, ka tas turpināsies līdz 2019.gada maija beigām," teikts kompānijas paziņojumā.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji atzīmē, ka vēl nav pieņemts lēmums par ASV meitasuzņēmuma otrās fāzes pārdošanu. Attiecīgais lēmums tiks pieņemts tikai pēc tam, kad būs zināmi padziļinātas izpētes rezultāti un darījuma partneris būs sniedzis saistošu piedāvājumu.

"Valmieras stikla šķiedras" vadība atzīmē, ka, ņemot vērā negaidīto intereses apliecinājumu no potenciālā pircēja, kā arī faktu, ka otrās fāzes process ir prasījis daudz ilgāku laiku, nekā iepriekš plānots, lai sasniegtu gaidītos ražošanas rezultātus, kompānija izskatīs visas iespējas, ieskaitot potenciālu atsavināšanu, lai rastu labāko veidu akcionāru vērtības veicināšanai.

Tajā pašā laikā kompānijas vadība norāda, ka uzņēmumam nav plānu pārdot vai citādi atsavināt pirmo fāzes ražotni, proti, filcu ražotni. Tā var darboties kā neatkarīga vienība un jau sākotnēji pastāvīgi darbojas saskaņā ar vadības noteiktajiem mērķiem.

"Papildus informācija būs pieejama pēc padziļinātās izpētes procesa beigām," piebilsts paziņojumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 112,983 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā 2017.gadā, kā arī cieta zaudējumus 14,991 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)