Banner 980x90

Plāno sulu spiedes iegādi? 5  faktori, ko Tev vajadzētu zināt, izvēloties labāko!

Svaigi spiestas augļu un dārzeņu sulas ir lielisks un veselīgs ēdienkartes papildinājums. Tās nodrošina ar vitamīniem un sniedz mundruma devu, turklāt, pateicoties dažādībai, katrs var pagatavot sev tīkamāko dzērienu. Daudzveidīgā klāstā pieejami ne tikai šie dzērieni, bet arī ierīces, ar ko tos pagatavot. Kurai no sulu spiedēm dot priekšroku? Kā novērtēt sulu spiedes kvalitāti?  Par to turpinājumā!

Vairāku veidu sulu spiedes – pievērs uzmanību atšķirībām 
Pārdošanā trīs veidu sulu spiedes – citrusaugļu spiede, centrbēdzes, kā arī lēno apgriezienu sulu spiede. 

Kā jau atklāj nosaukums, citrusaugļu sulu spiede paredzēta tikai konkrēto augļu spiešanai. Tās darbības princips ir vienkāršs – speciālā vietā jānovieto augļa pusīte un jāuzspiež. Šī detaļa rotējot atdala sulu no augļa mīkstuma. Ja zini, ka svaigi spiestas apelsīnu vai greipfrūtu sulas glāze Tavas prasības pilnībā apmierinās, tad vari iegādāties šāda tipa ierīci. Taču, ja vēlies sulu pagatavot arī no cita veida augļiem un dārzeņiem, jāizvērtē cita veida sulu spiedes. 

Gan centrbēdzes, gan lēno apgriezienu sulu spiede lieliski tiek galā ar dažādiem augļiem un dārzeņiem. Būtiskākā atšķirība ir tajā, kā strādā sulu spiede. Centrbēdzes sulu spiedes dārzeņus un augļus sasmalcina ar asmeņu palīdzību. Sula tiek izspiesta ātri, taču, ņemot vērā, ka darbības rezultātā, asmeņi uzsilst, mazinās sulas uzturvērtība. Tādā ziņā dzēriens, kas iegūts ar lēno apgriezienu sulu spiedi, ir vērtīgāks. Šī sulu spiede darbojas līdzīgi kā gaļas maļamā mašīna, turklāt tā ir arī klusāka. Jāuzsver, ka šī ierīce pamatīgāk atdala sulu no mīkstuma. 

Ar zemo apgriezienu sulu spiedi var iegūt kvalitatīvu, vitamīniem bagātu dzērienu, ko, starp citu, var uzglabāt ledusskapī  līdz pat 48 stundām. Ir arī speciāli šķiedrvielu aparāti, kas ļauj baudīt biezu sulu, kas bagātīgi satur šķiedrvielas un citas vērtīgās uzturvielas.

Ar centrbēdzes sulu pagatavoto dzērienu jāizdzer uzreiz pēc tā pagatavošanas, jo oksidēšanās rezultātā zūd sulas uzturvērtība, taču kvalitatīvākās šāda tipa ierīces gatavotas no izturīgiem materiāliem, tādēļ kalpos ilgi un labi. Būtiski arī, ka tās ir ļoti ietilpīgas – tajās var ievietot pat nesagrieztus augļus un dārzeņus. 

Aparātu tīrīšana
Būtisks aspekts, kam pievērst uzmanību, izvēloties sulu spiedi, ir tās tīrīšana – jo vieglāk to būs iztīrīt, jo biežāk būs vēlēšanās to lietot. Ņemot vērā, ka lēno apgriezienu sulu spiedēm kustīgo detaļu ir mazāk, tās šajā ziņā būs daudz parocīgākas. 

Jauda
Būtisks faktors ir arī sulu spiedes jauda. Jo tā lielāka, jo vieglāk izspiest sulu no cietākiem augļiem un dārzeņiem. Tomēr tas nenozīmē, ka noteikti jāiegādājas visjaudīgākā ierīce – ikdienas lietošanai pilnīgi pietiek ar vidēju jaudu.

Ātrumu skaits
Jāņem vērā, ka dažādu augļu un dārzeņu apstrādei nepieciešamie ātrumi var atšķirties. Mīkstākiem produktiem var izmantot mazāku ātrumu, cietākiem – vajadzīgs lielāks ātrums. No tā, kāds ātrums izvēlēts, atkarīgs arī biezumu daudzums izspiestajā sulā. Tiesa, ne visām sulu spiedēm ir pieejami vairāki ātrumi. 

Papildu iespējas
Izvēloties sulu spiedi, uzmanību vajadzētu pievērst arī dažādām papildu iespējām. Piemēram, dažiem sulu spiedes modeļiem apakšā ir gumija, kas nodrošina ierīces stabilitāti – tā neslīd pa galda virsmu. Tāpat pieejamas arī sulu spiedes ar papildu trauku, tīrīšanas birsti un pat pievienotu recepšu grāmatiņu. 

Lai sulu spiede kalpotu ilgi un labi, veic rūpīgu piedāvājuma izpēti un izvēlies variantu, kas atbilst Tavām prasībām! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)