Banner 980x90

Piena pulvera cenu kritums pasaules tirgos "Valmieras pienam" pērn rada 33% apgrozījuma samazinājumu

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Valmieras piens" pagājušajā gadā strādājis ar 33% apgrozījuma kritumu, vienlaikus par 17% palielinot peļņas rādītājus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, uzņēmuma apgrozījums bija 27,87 miljoni eiro salīdzinājumā ar 41,68 miljoniem iepriekšējā gadā, bet peļņa - 28 297 eiro salīdzinājumā ar 24 006 eiro 2014.gadā.

Apgrozījuma samazinājumu vadība skaidro ar industriālo produktu cenas kritumu pasaules tirgos par vidēji 44%. Reaģējot uz izmaiņām tirgū, uzņēmums pērn samazināja šo produktu ražošanu, tā vietā kāpinot piena produktu ražošanu Latvijas tirgum. Savukārt saistībā ar sarežģīto situāciju un pieprasījuma kritumu sausā piena pulvera tirgū, "Valmieras piens" sāka vājpiena pulvera pārdošanu Eiropas Savienības intervences programmā.

Pērn uzņēmums specializējies atsevišķās piena produktu kategorijās, papildinot skābā krējuma, biezpiena, jogurta un lakto grupas produktu sortimentu. Līdz ar to pilnpiena produkcijas ražošanas apjomi palielināti par 15%.

Pārskata gadā attīstībā tika ieguldīti vairāk nekā 268 000 eiro, kā arī sākta vairāku jaunu produktu ražošana jogurta un lakto segmentā, kur ražošanas apjomi pērn auguši attiecīgi par 15% un 44%.

Šogad "Valmieras piens" turpina darbu pie konkurētspējas paaugstināšanas, koncentrējoties arī uz jogurta un biezpiena produktu grupu. Tāpat tiek risinātas sarunas par jaunu piena ražotāju piesaisti, īpašu uzmanību pievēršot Vidzemes reģiona zemniekiem, lai samazinātu piena piegādes loģistikas izmaiņas.

"Valmieras piena" pamatkapitāls ir 5 530 963 eiro, nodarbināto skaits pērn - 174 darbinieki.

Kā ziņots, "Valmieras piens" kopš 2012.gada pievienots Krievijas uzņēmējiem Jevģēnijam Varovam, Sergejam Beshmeļņickim un Andrejam Beshmeļņickim piederošajā koncernā "Food Union", kurā darbojas arī AS "Rīgas piena kombināts", SIA "Rīgas piensaimnieks", saldējuma ražotāji "Premia" Igaunijā, "Premier Is" Dānijā, "Isbjørn Is" Norvēģijā un "Alpin57Lux" Rumānijā.

"Food Union" grupas apgrozījums 2014.gadā sasniedza 175 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)