Banner 980x90

Pie Kocēnu novada domes par 311 561 eiro pārbūvēs stāvlaukumu

Jelgava, 19.okt., LETA. Pie Kocēnu novada domes administrācijas ēkas Alejas ielā 8, Kocēnos, sākti stāvlaukuma pārbūves darbi, kas izmaksās 311 561 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, aģentūra LETA uzzināja domē.

Saskaņā ar sagatavoto būvprojektu plānots veikt brauktuves seguma maiņu, piekļaujošās teritorijas rekonstrukciju un stāvlaukuma izbūvi. Būvprojektā paredzēts mainīt satiksmes organizāciju, izveidot iebrauktuves vietu stāvlaukumā no Alejas ielas un to sasaistīt ar Ozolu ielu.

Tāpat plānots organizēt vienvirziena satiksmi ar sadalošo ietvi starp stāvvietām. Pārbūves rezultātā tiks izveidotas 54 stāvvietas vieglajām automašīnām un divas īslaicīgas stāvvietas pasažieru autobusiem. Stāvlaukumu papildinās jauni labiekārtojuma elementi - soliņi, velosipēdu novietnes, atkritumu urnas, informācijas stends, kā arī tiks veikta apzaļumošana. Būtiska pārbūves darbu sastāvdaļa būs vides pieejamības prasību uzlabošana personām ar funkcionāliem traucējumiem, jauna ielu apgaismojuma izbūve un lietus notekūdeņu novadīšanas sistēmu sakārtošana.

Ēkā atrodas ne tikai pašvaldības administrācija, bet arī Kocēnu novada būvvalde, kas nodrošina būvniecības procesa tiesiskumu Kocēnu, Beverīnas, Naukšēnu, Mazsalacas un Rūjienas novadā, doktorāts, aptieka, privātie uzņēmumi, kā arī pieejami bankomāta pakalpojumi.

Pārbūves darbu sākuma posmā, kas ilgs aptuveni pusotru mēnesi, norisināsies stāvlaukuma pamatnes sagatavošana. Šajā laikā dome aicina apmeklētājus ievērot uzstādītās ceļazīmes, kas informēs par transportlīdzekļu īslaicīgas novietošanas iespējām.

Būvdarbus veiks iepirkuma procedūras uzvarētājs SIA "Kvinta BCL". Stāvlaukuma izbūvi plānots pabeigt līdz 2019.gada jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)