Banner 980x90

Pašvaldības var pieteikties ES finansējumam bezmaksas bezvadu interneta ierīkošanai publiskās vietās

Rīga, 20.marts, LETA. No šodienas portālā "WiFi4EU" Eiropas Savienības (ES), kā arī Norvēģijas un Islandes pašvaldības var pieteikties ES finansējumam publisku bezmaksas bezvadu interneta pārklājuma ierīkošanai, aģentūru LETA informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecībā.

Programma "WiFi4EU" piedāvā pašvaldībām vaučerus 15 000 eiro vērtībā, kuri paredzēti bezvadu interneta pārklājuma ierīkošanai publiskās vietās, tostarp bibliotēkās, muzejos, publiskos parkos un laukumos.

Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers minējis, ka iniciatīvas mērķis ir līdz 2020.gadam nodrošināt, lai visos Eiropas ciematos un visās pilsētās galvenajos sabiedriskās dzīves centros būtu pieejams bezmaksas bezvadu internets.

"Šodien atklājot portālu "WiFi4EU", mēs speram konkrētu soli, lai palīdzētu pašvaldībām nodrošināt bezmaksas bezvadu internetu. Tas ir būtisks panākums, taču vienlaikus es uzstājīgi mudinu Eiropas Parlamentu un Padomi pabeigt darbu pie ierosinātā Elektronisko sakaru kodeksa, lai nodrošinātu ātrgaitas savienotību visā ES teritorijā. Tas ietver spektra koordināciju visā Eiropā un ieguldījumu enerģisku stimulēšanu Eiropai vajadzīgajos augstas veiktspējas tīklos, " sacīja Komisijas priekšsēdētāja vietnieks digitālā vienotā tirgus jautājumos Andruss Ansips.

2018.gada maija vidū tiks izsludināts pirmais konkurss, un pašvaldības, kuras būs reģistrējušās, varēs pieteikties uz pirmajiem 1000 "WiFi4EU" vaučeriem. Tie tiks piešķirti rindas kārtībā atbilstīgi pieteikumu iesniegšanas secībai.

Komisija, ievērojot ģeogrāfisko līdzsvaru, izraudzīsies 1000 pašvaldības, kuras saņems finansējumu ar pirmā konkursa starpniecību. Katra valsts, kura piedalās konkursā, saņems vismaz 15 vaučerus.

Nākamajos divos gados tiks rīkoti vēl četri "WiFi4EU" konkursi. Līdz 2020.gadam no ES budžeta šai iecerei ir pieejami 120 miljoni eiro. Nepieciešamās iekārtas plānots finansēt 8000 pašvaldībām.

Pašvaldības vaučerus varēs izmantot bezvadu interneta iekārtu iegādei un uzstādīšanai pašu izvēlētos vietējās sabiedriskās dzīves centros. Tīkla uzturēšanas izmaksas būs jāsedz pašai pašvaldībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)