Banner 980x90

Nevēlamo matiņu noņemšana ar lāzeru – 10 lietas, kas par to jāzina

Lāzerepilācija ir viena no populārām un efektīvām metodēm, ar kuru tiek veikta nevēlamo matiņu noņemšana dažādās ķermeņa zonās. Lai gan šī procedūra jau ilgi ir pieejama arī Latvijā, joprojām ir daudz mītu, neskaidrību un jautājumu, kas traucē pieņemt lēmumu – vai matiņu noņemšana ar lāzeru ir piemērota man?  

Tāpēc esam apkopojuši būtisku informāciju par šo procedūru, kas palīdzēs iepazīt to tuvāk un pieņem lēmumu par tās iekļaušanu savos skaistumkopšanas rituālos. 

Lāzerepilācija atbrīvo no matiņiem uz ilgu laiku
Pēc skūšanās matiņi sāk ataugt jau nākamajā dienā, pēc vaksācijas matiņi ir atpakaļ pāris nedēļu laikā. Kā ir ar lāzerepilāciju? Šī matiņu noņemšanas metode spēj panākt, ka matiņi neataug mēnešiem un pat gadiem, ja ir ievērotas visas procedūras un profilakse. Tas izklausās neticami, it īpaši sievietēm, kuras gandrīz ik dienu cīnās ar nevēlamajiem matiņiem dažādās ķermeņa zonās. Protams, savu lomu spēlē arī iedzimtība un hormonālais fons, kādam matiņi ataug ātrāk, kādam lēnāk, bet, kopā ar lāzerepilācijas speciālistu piemeklējot individuālu procedūru plānu, iespējams panākt patiešām lielisku efektu – gludu ādu katru dienu.

Aleksandrīta lāzers spēj likvidēt arī gaišus un plānus matiņus
Lāzerepilācija notiek ar speciālu lāzera iekārtu, kas rada lielas jaudas viena viļņa garuma gaismu un precīzi iznīcina mata folikulu un apkārtējās šūnas, no kurām veidojas matiņa pamatne. Lāzera iekārtām, ko izmanto skaistuma klīnikas, var atšķirties to jauda, kas ietekmē procedūras efektivitāti. Lai sasniegtu labāko rezultātu, ieteicams matiņu noņemšanu veikt ar jaunākās paaudzes lāzeru, piemēram, aleksandrīta lāzeru, ko šobrīd uzskata par "zelta standartu" šajā nozarē. Aleksandrīta lāzers ir īpaši jaudīgs un saudzīgs, spējot efektīvi likvidēt pat gaišus un plānus matiņus, kas daudziem vecākas paaudzes lāzeriem nav pa spēkam.

Lai efekts būtu paliekošs, vajadzīgas atkārtotas procedūras
Lai matiņu noņemšana ar lāzeru sniegtu paliekošu efektu un āda būtu gluda visu laiku, nepieciešams ievērot speciālista noteikto procedūru grafiku. Vienas procedūras laikā nav iespējams likvidēt visus matiņus, jo lāzers iedarbojas tikai uz tiem matiņiem, kas ir aktīvā augšanas stadijā. Pakāpeniski vairāku mēnešu laikā, ievērojot starp procedūrām 4–12 nedēļas. Tas, cik procedūru būs nepieciešams, atkarīgs gan no matiņu daudzuma, gan krāsas, gan organisma hormonālā fona. Kādam pietiek ar trīs procedūrām, citam vajadzīgas līdz sešām.  Pēc tam, kad iziets pilns kurss, nedrīkst aizmirst arī 1–2 reizes gadā veikt profilaktisko procedūra, kas neļaus matiņiem atsākt augšanu. 

Lāzers novērš arī dažādas ādas problēmas
Lāzerepilācija nodrošina ne tikai nevēlamo matiņu noņemšanu. Šai procedūrai ir arī papildu ieguvumi – ādas stāvokļa uzlabošana un atbrīvošana no dažādām nepilnībām. Jau pēc pirmajām procedūrām āda kļūst veselīgāka un gludāka, mazinās plankumi un izsitumi, kā arī vairs nenotiek matiņu ieaugšana, atbrīvojot no visām neērtībām, ko rada šī problēma. 

Ar lāzeru var noņemt apmatojumu jebkurā ķermeņa vietā
Lāzerepilācija ir droša un piemērota, lai veiktu matiņu noņemšanu jebkurā ķermeņa vietā, arī pašās intīmākajās un jutīgākajās – padusēs, bikini zonā, uz sejas. Tāpēc tā būs piemērota izvēle neatkarīgi no tā, kur atrodas nevēlamais apmatojums. Procedūras cena atkarīga no tā, cik liels ir ādas laukums, kuru ar lāzeru jāapstrādā.

Lāzerepilācijas procedūra ir mazsāpīga
Sāpju slieksnis un ādas jutība katram ir individuāla, tāpēc nevar apgalvot, ka lāzerepilācija ir pilnībā nesāpīga un nejūtama procedūra. Tā ir mazsāpīga procedūra, kas vienam klientam var neradīt nekādas nepatīkams izjūtas, bet cits var sajust vieglu dzelšanu un siltumu. Lai papildus aizsargātu ādu un mazinātu arī šīs nepatīkamās sajūtas, jaunākās paaudzes lāzeri parasti ir aprīkoti ar īpašu ādas atvēsināšanas sistēmu.

Procedūra piemērota arī vīriešiem
Lāzerepilācija noteikti nav tikai sievietēm domāta procedūra. To var izmantot arī vīrieši, ja vēlas veikt matiņu noņemšanu kādā ķermeņa zonā. Jāsaka, ka vīriešu vidū patiešām šī matiņu likvidēšanas metode kļūst arvien pieprasītāka. Visbiežāk vīrieši vēlas veikt matiņu noņemšanu plecu, jostas, padušu, roku, muguras un vēdera zonās.

Mēnesi pirms procedūras nedrīkst izraut matiņus
Jāņem vērā, ka mēnesi pirms lāzerepilācijas matiņus drīkst likvidēt tikai ar tādām metodēm, kur netiek traumēta matiņu sakne. Matiņus drīkst skūt un apgriezt, bet nedrīkst vaksēt, epilēt un izraustīt, jo tad lāzerepilācijas procedūra nebūs efektīva, jo lāzera staram ir jāiedarbojas uz matiņa sīpolu.

Ādai procedūras zonā jābūt veselai
Tāpat pirms procedūras jāpārliecinās, ka āda zonā, kur paredzēts likvidēt matiņus, ir vesela, nav nekādu ādas saslimšanu. Ja tādas ir, pirms tam jāatveseļo āda. Perorālā herpes vīrusa gadījumā var tikt nozīmēta antivīrusa terapija, ja lāzerepilācija tiks veikta sejas zonā.

Lāzerepilācija nav piemērota grūtniecēm
Matiņu noņemšana ar lāzerepilāciju nav piemērota grūtniecēm. Tāpēc, ja vēlas izmantot šo metodi, tad jāieplāno kursa iziešana pirms vai pēc grūtniecības, jo ar krūti barojošām māmiņām nav nekādu ierobežojumu izmantot šo procedūru. Protams, nedrīkst aizmirts arī par profilaktiskajām procedūrām, lai efekts saglabātos, citādi matiņi ar laiku atkal ataugs. 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)