Banner 980x90

Melnbaltā dāņu – itāļu mākslinieka izstāde

Foto: Reičela Baltiņa/ Valmiera24.lv praktikante
Foto: Reičela Baltiņa/ Valmiera24.lv praktikante
Piektdien, 3. marta pēcpusdienā  Valmieras muzejā notika Florencē dzimuša fotomākslinieka Lukas Berti (Luka Berti)  izstādes atklāšana "Cilvēks un daba Latvijā".

Luka Berti ir itāļu izcelsmes Kopenhāgenā, Dānijā dzīvojošs fotomākslinieks, kurš piedalās dažādos fotoprojektos sadarbībā ar Skandināvijas valstīm, Somiju, Igauniju un Latviju. Lai arī mākslinieks personīgi nevarēja ierasties uz izstādes atklāšanu, viņš nodot galveno savas izstādes domu. Tā kā Skandināvijas un Baltijas valstīs cilvēki pārceļas no dzīves laukos uz pilsētām, lauku apkaimes kļūst tukšākas.

Foto: Reičela Baltiņa/ Valmeira24.lv praktikanteFoto: Reičela Baltiņa/ Valmeira24.lv praktikante

"Kā profesionāls dokumentālā žanra fotogrāfs, es uzskatu par svarīgu uzdevumu dokumentēt vēl palikušo lauku vidi ar tās cilvēkiem un ainavu", stāsta mākslinieks. "Mani interesē māksla kā kaut kas pacilājošs nevis demolējošs un konfliktējošs, tā ir mana florencieša sajūta, gribu cilvēcē saskatīt to ar ko varu lepoties, nevis iznīcinošu spēku. Vairāk mākslinieciskā nedokumentālā veidā, meklēju cilvēku attiecības ar dabu, kas nav konfliktējošas, bet harmoniskas. Zinu, ka tas izklausās ideālistiski – tas nav veids kā attīstās pasaule, taču es nepiekrītu progresam," atzīst fotogrāfs.

Savā fotoprojektā "Cilvēks un daba Latvijā" mākslinieks vēlas iemūžināt Latvijas laukus pārmaiņu priekšā, parādīt to skaistumu. Fotoizstāde aplūkojama Valmieras muzeja 2.stāva telpās. 

Foto: Reičela Baltiņa/ Valmiera24.lv praktikanteFoto: Reičela Baltiņa/ Valmiera24.lv praktikante

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)