Banner 980x90

Mazsalacas novadā atsevišķu bērnu vecāki varēs pieprasīt pabalstu bērna izglītībai un audzināšanai

Rīga. 15.jūl., LETA. Mazsalacas novada Sociālajā dienestā atsevišķu bērnu vecāki no 12.augusta varēs pieprasīt pabalstu bērna izglītībai un audzināšanai, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Tiesības saņemt pabalstu/materiālo atbalstu ir trūcīgajām ģimenēm, maznodrošinātajām ģimenēm, daudzbērnu ģimenēm, ģimenēm, kurās ir bērns ar invaliditāti, audžuģimenēm un aizbildņu ģimenēm, kurās ir nepilngadīgi bērni vai bērni, kuri sasnieguši pilngadību, bet mācās vai studē vispārējās, profesionālās izglītības iestādē, koledžā vai augstskolā pilna laika klātienē līdz 24 gadu vecumam.

Pašvaldībā skaidro, ka katram bērnam reizi gadā pienākas 25 eiro pabalsts skolas piederumu iegādei. Pašvaldība sedz arī ēdināšanas izdevumus bērniem, kas apmeklē pirmsskolas izglītības iestādi, kā arī skolēniem.

Tāpat trūcīgajām un maznodrošinātajām ģimenēm piešķir arī Eiropas Savienības skolas piederumu vai skolas somas pakas, higiēnas piederumu un pārtikas pakas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)