Banner 980x90

Kā iekrāt naudu, neierobežojot ikdienas tēriņus?

Naudas krāšana bieži vien asociējas ar taupību un atteikšanos no iekārotajiem pirkumiem. Daudziem no mums tas pavisam noteikti nešķiet kārdinoši, jo sevis ierobežošana nav nekas patīkams.

Šajā rakstā lasi par to, kā iekrāt naudu, neierobežojot ikdienas tēriņus.

Atlikums krājkasītē
Lai sakrātu naudu nelielā laika posmā tā, lai to pats nepamanītu, tu vari ieviest savā ikdienā jaunu paradumu  naudas atlikumu no pirkumiem ber krājkasītē. Piemēram, ja no viena eiro iztērē 0,60 centus, tad 0,40 centus ieber krājkasītē. Ikdienā šo nelielo summu tu nejutīsi, bet vēlāk pamanīsi, ka šo pirkumu naudas atlikumi būs jau iekrājušies lielās summās. 

Vienmēr paēdis, ejot uz veikalu
Šis padoms ir tikpat sens kā pasaule, un nebūt nav melots  uz pārtikas veikalu ir jādodas vienmēr ar pilnu vēderu. Kāpēc tā? Kad esam izsalkuši, tad mūsu prāts, smaržu un garšu sajūtas vēlas visu, tomēr šo sajūtu vada tikai un vienīgi izsalkums. Lai pirkumi būtu saprātīgi, dodies uz veikalu paēdis!

Izpārdošanas
Izpārdošanas daudziem cilvēkiem ir nesaprātīgo pirkumu laiks, tomēr dažkārt tās ir iespējas, lai iegādātos labas ilgtermiņa lietas sadzīvei. Piemēram, sporta preces vai labus apavus var pirkt sezonas beigās, kad tie ir daudz lētāki. Šādas preces būs noderīgas arī nākamajā gadā, it īpaši, ja pirkumi būs klasiski, kas nemainīgi ir moderni jebkurā laikā. 

Mēbeles un tehnoloģijas visbiežāk nav spontānie pirkumi, tomēr izpārdošanas ir laiks, kad vari iepirkties, tomēr ietaupīt, pateicoties akcijām.

Automātiskie maksājumi
Savā interneta bankā sakārto un saliec visus zināmos maksājumus, lai tie atvelkas no konta automātiski. Tu pavisam noteikti vari to darīt ar rēķiniem, kuri ir katru mēnesi nemainīgi, piemēram, mājokļa īre, kredītmaksājumi vai sporta kluba abonēšanas maksa. Kad būsi sakārtojis šos maksājumus, tad zināsi, cik naudas paliek pāri taviem mēneša tēriņiem. Redzot savas finanses šādā pārskatā, tu pavisam noteikti uzreiz sapratīsi, cik vari atļauties atlikt uzkrājumam. 

Vispirms sev, tad pārējie maksājumi
Viena no lieliskām krāšanas metodēm ir 10% summas atlikšana uzkrājumā no savas algas, kas nozīmē, ka algas dienā uzreiz "samaksā" sev un tad veic citus maksājumus vai tēriņus. Šāds ieradums ātri vien attaisnosies, un būsi iekrājis pietiekami lielu summu, lai varētu atļauties kādu ceļojumu, jaunu pirkumu vai remontu mājvietai. 

Daži jauni paradumi ar kuriem ietaupīsi, bet nepazaudēsi pieradumu
Ja tu katru rītu pērc kafiju piemājas kioskā, tad viena termosa iegāde atsvērs ikrīta kafijas pirkšanu, jo varēsi to pagatavot līdzņemšanai mājās. Tādējādi ietaupīsi ļoti ievērojamu summu, ko tērē kafijai ārpus mājas, tomēr nepazaudēsi ikrīta kafijas baudīšanas rituālu. 

Tāpat viens no veidiem, kā ietaupīt, braucot ar savu automašīnu, ir ņemt līdzbraucējus. Piemēram, tu dzīvo kādā Rīgas piepilsētā un katru dienu dodies ar savu auto uz darbu. Ikdienas vajadzība doties uz darbu tev nemainīsies, tomēr tu vari atvieglot degvielas izmaksas, ņemot līdzi pasažierus, kas tev par degvielu var iedot kādu simbolisku samaksu. 

Šādi un līdzīgi piemēri ir piemeklējami katra dzīvē, vajag tikai padomāt un paskatīties apkārt  šī ir lieliska iespēja ietaupīt, nemainot ikdienas gaitas un paradumus.

Lai arī jebkura cilvēka vēlme ir tērēt naudu, sevi neierobežojot, tomēr iesakām visu darīt ar prātu  pirkt lietas, kuras mums ir vajadzīgas, kuras ir kvalitatīvas vai kalpos ilgtermiņā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)