Banner 980x90

Jura Kursieša filma "Oļegs" septembrī un oktobrī piedzīvos reģionālās pirmizrādes

Rīga, 16.sept., LETA. Septembrī un oktobrī režisora Jura Kursieša filma "Oļegs" piedzīvos reģionālās pirmizrādes vairākās Latvijas pilsētās, aģentūru LETA informēja filmas komunikācijas konsultante Marta Lagzdiņa.

Filmas īpašie seansi notiks sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, kas Cilvēku tirdzniecības novēršanas mēneša laikā organizē sociālo kampaņu un ekspertu diskusijas reģionos, lai aktualizētu cilvēku tirdzniecības jeb modernās verdzības tēmu.

"2013.gadā, kad uzņēmu savu pirmo spēlfilmu "Modris", mans paziņa žurnālists Kaspars Odiņš pastāstīja, ka gatavojot rakstu par latviešiem, kuri dodas strādāt uz Rietumeiropu. Viņa pētījuma centrā bija viens cilvēks, kurš bija devies labākas dzīves un darba meklējumos uz Beļģiju, kur nonācis citu imigrantu verdzībā un pēc kāda laika Latvijā atgriezies morāli un fiziski sakropļots," stāstīja filmas režisors Kursietis.

Režisors norādīja, kas šis patiesais stāsts bijis iedvesmas avots viņa filmai un spilgts pierādījums tam, ka arī mūsdienās pastāv paralēlā pasaule, kurā verdzība ir reāla, turklāt attīstītās valstīs. 

"Filma "Oļegs" ir ne tikai skaudrs un emocionāls stāsts par viena cilvēka pieredzēto, bet arī atgādinājums ikvienam par riskiem, kuri lielākoties netiek ņemti vērā, pieņemot vilinošu darba piedāvājumu ārzemēs," piebilda filmas režisors Kursietis.

IeM rīkotais diskusiju cikls "Modernā verdzība Eiropā: filma "Oļegs" norisināsies četrās Latvijas pilsētās - Valmierā, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā. Diskusijās par tēmām, kas skar mūsdienu verdzību un cilvēktirdzniecību, piedalīsies gan filmas režisors Kursietis un cilvēktiesību eksperte Gita Miruškina, gan prokurore Daiga Gavariņa, Valsts policijas pārstāvis Raimonds Kronbergs un cilvēktirdzniecības novēršanas eksperte Lāsma Stabiņa. 

Diskusijas un filmas "Oļegs" bezmaksas seansi notiks 18.septembrī Valmierā, kinoteātrī "Gaisma", 26.septembrī - Daugavpilī, kinoteātrī "Silver Screen", 3.oktobrī Liepājā, kinoteātrī "Balle", 4.oktobrī Rīgā, kinoteātrī "Apollo". Visas diskusijas sāksies plkst.16.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)