Banner 980x90

Dikļos notiks velo un kājāmgājēju maršrutu izveidei veltīta starptautiska konference

Rīga, 3.sept., LETA. Šonedēļ, 5.septembrī un 6.septembrī, Kocēnu novada Dikļos norisināsies starptautiska konference, kas būs veltīta velo un kājāmgājēju maršrutu izveidei, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Alise Plaude.

No plkst.13.30 norisināsies konference, kurā Spānijas, Beļģijas, Itālijas, Čehijas, Portugāles, Latvijas un Igaunijas pārstāvji prezentēs savu valstu "zaļos maršrutus". Tikšanās laikā tiks pārrunāta dzelzceļa vēstures kultūrvēsturiskā nozīme un kā to palīdz saglabāt un atdzīvināt velo un kājāmgājēju maršruti, kā arī tiks akcentēts "zaļo ceļu" nozīme reģionālajā tūrismā.

Eiropas Zaļo ceļu asociācija (Spānija) katru otro gadu apbalvo labākos zaļos ceļus, kas divu gadu laikā sevi ir pierādījuši kā inovatīvus velomaršrutus, kā arī ir izveidojuši izcilu tūrisma produktu. Apbalvošanas ceremonijā plkst.19 Dikļu pilī piedalīsies arī satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) un tieslietu ministrs, Latvijas Zaļo ceļu asociācijas prezidents Jānis Bordāns (JKP) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta vadītāja Inese Šīrava.

Konferences otrajā dienā 6.septembrī Eiropas delegācija tiks iepazīstināta ar zaļajiem ceļiem Kocēnu un Limbažu novados.

Kā ziņots, Vidzemē vairāki pamesti dzelzceļa posmi pārtapuši velosipēdistu un gājēju ceļos. Šis koncepts jau vairākus gadus tiek izstrādāts arī Eiropas lielākajās valstīs, kur tas ir kļuvis par nozīmīgu tūrisma produktu. Pateicoties Vidzemes tūrisma asociācijas, Latvijas zaļo ceļu asociācijas pēdējo gadu aktivitātēm un Igaunijas - Latvijas pārrobežu programmas projekta "Zaļie dzelzceļi" panākumiem, Latvijai ir tas gods uzņemt organizācijas no visas Eiropas, kas pārvalda savus "zaļos ceļus".

Eiropas zaļo ceļu asociācija ir dibināta 1998.gadā Beļģijā, Namūrā ar mērķi strādāt pie "zaļo ceļu" koncepta popularizēšanas un to izveides visā Eiropā. Labāko maršrutu apbalvošanas ceremonija norisinās jau devīto reizi, kopš 2003.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)