Banner 980x90

Baltmaize tikpat veselīga kā pilngraudu maize

Pixabay
Pixabay
Visi veselīgā uztura piekritēji, kuri paspējuši atteikties no baltmaizes, pārejot uz pilngraudu maizi ir pārsteigušies. Jauns pētījums no Izraēlas apgāž iepriekšējos pieņēmumus, ka pilngraudu maize ir veselīgāka par rupjmaizi. 

Kā parāda pētījums, kas veikts Weizmana Zinātnes institūtā (Weizmann Institute of Science) Telavivā, tam, ka aizstājat baltmaizi ar pilngraudu maizi nav lielas ietekmes uz veselību.

Eksperimentā 20 cilvēkus sadalīja divās grupās – vienai grupa lietoja uzturā pilngraudu maizi, bet otra baltmaizi. Veicot asins pārbaudes, lai izmērītu vitamīnu, minerālu, tauku, holesterīna daudzumu attiecībā pret citiem rādītājiem zinātnieki neatklāja nozīmīgas atšķirības starp grupām. Tomēr detalizētāk ieskatoties rezultātos, katrs indivīds reaģēja savādāk, balstoties uz sava organisma īpatnībā un maizes izvēles paradumiem. 

Pētījuma galvenais iniciators Erans Segals (Eran Segal) atzina, ka eksperimenta rezultāti pārsteidza un bija pretēji gaidītajiem pieņēmumiem. Lietotās maizes veidam nebija nozīmes uz dalībnieku veselību - tas ir jauns sākums tālākiem pētījumiem. Pētnieks stāsta, ka nozīmīgākais secinājums no eksperimenta bija, ka dažādi cilvēki uz produktiem reaģē dažādi, uz to arī jāliek uzsvars.

Informācijas avots: https://www.thesun.co.uk/living/3738609/white-bread-as-healthy-as-brown/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)