Banner 980x90

Augustā Vidzemē norisināsies stikla iepakojuma vākšanas akcija "Stikllotto"

Rīga, 29.jūl., LETA. No 1.augusta Ziemeļvidzemē mēnesi notiks SIA "ZAAO" organizēta izlietotā stikla iepakojuma vākšanas akcija "Stikllotto", kuras laikā, nogādājot uz ekolaukumiem vismaz desmit tukšas stikla pudeles vai burkas, ir iespēja piedalīties balvu izlozē, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāve Zane Leimane.

Akcija tika rīkota arī pagājušajā gadā, kad mēneša laikā iedzīvotāji pārstrādei nodeva vairāk nekā 82 500 stikla iepakojuma vienības jeb 27 tonnas konkrētā iepakojuma.

"Stiklam ir bezgalīgi daudz dzīvību. To var pārstrādāt atkal un atkal, ražojot jaunas pudeles, burkas un dekoratīvos elementus. "ZAAO" darbības reģionā pēc ekolaukumu apmeklētāju skaita un savāktā apjoma redzam, ka aizvien vairāk ir tādi iedzīvotāji, kuri ir gatavi šķirot un iesaistās piedāvātajā dalīti vāktu atkritumu nodošanas sistēmā," pauda uzņēmuma Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma.

"ZAAO" pieļauj, ka šogad akcijā nodotais stikla iepakojuma daudzums nebūs tik liels, cik iepriekš, jo no gada sākuma sešu pilsētu teritorijās Cēsīs, Valmierā, Saulkrastos, Smiltenē, Limbažos un Valkā privātmāju iedzīvotājiem ir iespēja iepakojumu šķirot pie savas mājas, nemērojot ceļu līdz EKO laukumiem.

Akcijā var nodot tikai izlietotas, izskalotas pudeles un burkas. Tās var būt saplīsušas. Pudeles un burkas var būt ar etiķetēm un metāla vākiem un korķiem. Akcijā nevar nodot keramikas pudeles, spoguļus, vāzes, fajansa un porcelāna traukus, kosmētikas stikla pudelītes un trauciņus, jo tiem ir nepieciešams cits pārstrādes process.

"ZAAO" ir pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)