Banner 980x90

AirPods Pro – vēl nebijusi skaņas izjūta

Apple AirPods Pro ir viens no populārākajiem produktiem bezvadu austiņu tirgū. Acīmredzams, ka mūsdienās nemaz vairs nav iespējams doties ikdienas gaitās, nepamanot uz ielas vai sabiedriskajā transportā vismaz vienu AirPods pāri. Un tam ir arī labs iemesls – neatkarīgi no tā, vai klausies mūziku, veic balss zvanus vai vadi video sapulci, AirPods Pro paveiks savu darbu vairāk nekā izcili. Šajā rakstā noskaidro, kādēļ Apple bezvadu austiņas ir tik iecienītas melomānu, biznesmeņu, studentu un citu lietotāju vidū. 

AirPods Pro dizains 
Atšķirībā no iepriekšējiem modeļiem, AirPods Pro nāk klajā ar jaunu, inovatīvu dizainu un funkcionalitāti. Šīs bezvadu austiņas burtiski pielāgojas auss formai ar atbilstoša izmēra silikona uzgaļiem (pieejami 3 uzgaļu varianti –  mazi, vidēji un lieli). Tas ir nozīmīgs jauninājums, kas, bez šaubām, uzreiz iekaroja daudzu sirdis, jo pirmajiem diviem AirPods modeļiem bija standarta, universālas un viena izmēra austiņas. 

Atbilstošam austiņu izmēram tieši tavai ausij ir izšķiroša nozīme, lai no austiņām iegūtu vislabāko iespējamo skaņu. Lai pēc iespējas precīzāk atklātu, kurš austiņu izmērs ir piemērotākais tieši tavām ausīm, tika izveidots tests, kas atrodams iPhone iestatījumu sadaļā Bluetooth. Tas strādā šādi: ausīs tiek ievietoti AirPods Pro, un testa programma atskaņo nelielu mūzikas fragmentu. Tālāk iekšējais mikrofons mēģina noteikt, kā skaņa izklausās tavās ausīs. Atbilstoši tam tev var tikt ieteikts izmēģināt mazāku vai lielāku silikona uzgaļu izmēru. Vai nav satriecoši? 


AirPods Pro izcilās skaņas noslēpumi
Droši vien populārākā Apple AirPods Pro funkcija ir aktīvā fona trokšņu slāpēšana, kas rada izcilu un nebijušu skaņas pieredzi. Vienlaikus AirPods Pro lietotāji uzsver, ka, izmantojot austiņas, nav saskārušies ar sajūtu, kad silikona uzgaļi liktu pārāk skaļi dzirdēt savu balsi vai izolēties no apkārtnes jeb justies gandrīz kā zem ūdens. 

Vēl viena Apple AirPods Pro iezīme ir Transparency (caurspīdīguma, pārredzamības) režīms, kas palīdz pieklusināt mūziku, lai tu varētu labāk dzirdēt un reaģēt uz apkārtējo vidi un tur notiekošo. Kā jau var noprast, ārējais troksnis šajā gadījumā tiek pastiprināts, tomēr vienlaikus tas tiek izdarīts pārsteidzoši dabiski. 

Bezvadu uzlāde un citi triki 
Ērti pārnēsājamais austiņu korpuss joprojām atbalsta bezvadu uzlādi, un arī visi ierastie AirPods triki – tūlītēja savienošana pārī ar tuvumā esošu iPhone, ātra pārslēgšanās starp Apple ierīcēm, automātiska pauze, kad viena austiņa tiek izņemta – strādā tikpat izcili, cik pirms tam. Tāpat līdz ar iOS 13 ir ieviesta audio koplietošana, ļaujot tev un kādam citam, izmantojot AirPods vai jaunākas Beats austiņas, kopā klausīties vienu un to pašu skaņdarbu.

AirPods Pro ir izturīgs pret ūdeni un sviedriem, kas nozīmē, ka tie nebūt nebaidās no treniņiem zem klajas debess jebkuros laikapstākļos. 

Trokšņu slāpēšanas un caurspīdīguma režīmos akumulatora darbības laiks ir 4,5 stundas. Savukārt tad, ja tie netiek iespējoti, vari rēķināties ar stabilām 5 stundām mūzikas vai sarunas pavadījumā. Kā arī AirPods Pro var lepoties ar lielisku runātāja balss uztveršanas funkciju, jo to forma ir izveidota tā, lai mikrofons piegulētu pēc iespējas tuvāk mutei. 

Ieskats Apple AirPods vēsturē
Pirmās Apple bezvadu austiņas veikalu plauktos nonāca jau 2016. gadā, un tolaik AirPods cena bija 159 ASV dolāri. Tiem patiesi bija inovatīvas funkcijas, bet kritiski trūka skaņas kvalitātes, kas atbilstu AirPods cenai. 
 
AirPods 2 ierašanās 2019. gadā nāca ar uzlabotu skaņu un akumulatora darbības laiku, kā arī atjauninātu uzlādes un uzglabāšanas korpusu. Par spīti tam, austiņas nespēja līdz galam iekarot klausītāju sirdis, līdz beidzot 2019. gada oktobrī Apple iepazīstināja pasauli ar troksni slāpējošajiem Apple AirPods Pro.

Apple AirPods Pro rezumējums 
Galvenie iemesli, kāpēc Apple AirPods Pro ir tik populāras austiņas: tās ir vieglas, ērti lietojamas, uzticamas, piedāvā izcilu skaņu, kas patiešām ir AirPods cenas vērti, un, protams, atdzīvina Siri tavās ausīs. Turklāt, lai arī AirPods Pro vislabāk darbojas iekš Apple ekosistēmas, tos vari savienot pārī ar jebkuru Bluetooth ierīci, sākot no viedajiem televizoriem līdz pat Android viedtālruņiem.

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)