Banner 980x90

Vidzemes jauniešu hakatonā profesionāļu atzinību gūst ideja par ledus biezuma mērītāju

Jelgava, 12.nov., LETA. Vidzemes uzņēmējdarbības centra (VUC) organizētā hakatona finālā profesionāļu atzinību guvusi ideja par ledus biezuma mērītāju upēs un ezeros, kas spētu izglābt zemledus makšķernieku dzīvības no ielūšanas ledainajos ūdeņos, aģentūru LETA informēja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Sarapova.

Uzvarētāju komanda, kuru pārstāv gan Valmieras tehnikuma, gan Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi, par uzvaru hakatonā saņēma 200 eiro naudas balvu tālākai savas idejas attīstībai. Iegūto naudas balvu "Chill Ice" komanda izmantos, lai iegādātos dažādas elektriskās komponentes ledus mērīšanas ierīces pirmā prototipa izstrādei.

Hakatona žūrija, kuru veidoja ar uzņēmējdarbību saistīti profesionāļi, atzinīgi novērtēja visas komandu idejas, izceļot arī ideju par pielāgojamu termosomu ikdienas pirkumiem, piešķirot idejas autoru komandai veicināšanas balvu. Vairākas komandas pievērsās efektīvākai resursu izmantošanas un vides aizsardzības problēmu risināšanai.

"Jauktais komandu sastāvs bija viens no radošo ideju veicinātājiem, jo savā starpā nācās sadarboties ne tikai dažādu mācību programmu pārstāvjiem, bet arī audzēkņiem no dažādām izglītības iestādēm. Šāda pieeja komandu veidošanā tika izvēlēta apzināti," skaidroja VUC vadītājs Māris Ozols, piebilstot, ka, apvienojot abu skolu audzēkņus, tika panākts, ka komandas nav viendabīgas, tajās uzreiz ir pieejamas plašākas kompetences, kas ļauj veiksmīgāk attīstīt idejas un virzīt tās līdz prezentācijām un pirmajiem prototipiem.

Šis bija otrais VUC rīkotais hakatons Vidzemes profesionālo skolu audzēkņiem, kur savā starpā par labākās biznesa idejas godu sacentās septiņas komandas, kuras veidoja vairāk nekā 30 audzēkņu no Valmieras tehnikuma un Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas. Arī turpmāk tiek plānoti jauni pasākumi Vidzemes reģiona skolu audzēkņiem, tādējādi stiprinot viņu uzņēmējspējas un raisot interesi par uzņēmējdarbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)