Banner 980x90

"Valmieras ūdens" siltumenerģijas gala tarifs no jūlija pieaugs par 4,6%

Rīga, 22.jūn., LETA. SIA "Valmieras ūdens" siltumenerģijas gala tarifs no šā gada 1.jūlija lietotājiem būs 61,68 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), kas ir pieaugums par 4,6%, salīdzinot ar patlaban spēkā esošo tarifu, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotā informācija.

SPRK pārstāvji skaidroja, ka līdz ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugumu, "Valmieras ūdens" iesniedza SPRK pašu noteiktos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus. SPRK padome, izvērtējot noteiktos tarifus un to pamatojumu, atzina, ka tie atbilst metodikai.

Noteiktais siltumenerģijas tarifs sastāv no siltumenerģijas ražošanas tarifa 43,52 eiro/MWh, pārvades un sadales tarifa - 16,89 eiro/MWh, un siltumenerģijas tirdzniecības tarifa - 1,27 eiro/MWh.

"Valmieras ūdens" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu pieaugums saistāms ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu pieaugumu par 5,7%, norādīja SPRK.

"Valmieras ūdens" siltumenerģiju iepērk no trim komersantiem - AS "Valmieras piens", AS "Valmieras enerģija" un SIA "ITA Ltd".

Šobrīd "Valmieras ūdens" norēķiniem par siltumenerģiju piemēro siltumenerģijas gala tarifu 58,94 eiro/MWh.

SPRK atzīmēja, ka 2017.gada 24. novembrī SPRK padome nolēma piešķirt atļauju "Valmieras ūdens" pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņu gadījumā, kas komersantam jānosaka atbilstoši SPRK metodikai. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz dabasgāzes tirgus atvēršanu, kas paredz iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņas. Vienlaikus SPRK uzsvēra, ka gadījumos, kad samazinās iepirktās siltumenerģijas cena, komersantam ir pienākums noteikt arī zemāku gala tarifu gala lietotājiem.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Valmieras ūdens" pērn strādāja ar 6,776 miljonu eiro apgrozījumu un 222 266 eiro peļņu. "Valmieras ūdens" reģistrēta 2004.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 12,967 miljoni eiro. "Valmieras ūdens" pieder Valmieras un Burtnieku novadu pašvaldībām, no kurām lielākā daļa jeb 98,06% pieder Valmieras novada pašvaldībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)