Banner 980x90

Valmieras pilsētas pašvaldība apstiprina energopolitiku

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
2017.gada 26.janvārī Valmieras pilsētas pašvaldības dome sēdē apstiprināta Valmieras pilsētas pašvaldības energopolitika, kas nosaka pašvaldības apņemšanos atbalstīt energopārvaldības sistēmu un uzlabot tās efektivitāti.  Energopārvaldības sistēma tiks ieviesta atbilstoši LVS EN ISO 50001:2012 standarta prasībām. 

"Par trim galvenajām prioritātēm energopārvaldības uzlabošanai pilsētā ir izvirzīta pašvaldības iestāžu siltumenerģija, elektroenerģija un ielu apgaismojuma elektroenerģija," skaidro Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts un augstākās vadības pārstāvis Valmieras pilsētas pašvaldības energopārvaldības sistēmas ieviešanas un uzturēšanas pārraudzībā Andrejs Gluhovs.

"Lai pilnvērtīgi ieviestu energopārvaldības sistēmu, šobrīd tiek veikta enerģijas lietojuma un patēriņa analīze, balstoties uz mērījumiem par patērēto siltuma un elektroenerģiju par 2014., 2015. un 2016.gadu. Pēc veiktās analīzes būs iespējams plānot turpmākos iespējamos enerģijas ietaupījumus un to sasniegšanas iespējas," turpina Gluhovs. 

Energoefektivitātes likuma 5.panta otrā daļa nosaka nepieciešamību ieviest sertificētu energoefektivitātes pārvaldības sistēmu republikas pilsētām, tai skaitā arī Valmierai. Ar to paredzēts radīt sistēmu, kas sekmēs arvien lielākus enerģijas ietaupījumus Valmierā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)