Banner 980x90

Valmieras muzeja Izstāžu namā gaidāmi remontdarbi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 16.janvāra Valmieras muzeja Izstāžu nama 1.un 2.stāva zālēs norisināsies kosmētiskais remonts. Apmeklētāju apkalpošanai darbs turpināsies ēkas cokolstāvā (pagrabtelpās), ieeja būs no Valterkalniņa puses. Atjaunotajās zālēs interesenti gaidīti marta sākumā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

"Izstāžu namā darbību uzsākām 2005.gada maijā. Telpas ekspozīciju maiņu procesā ir nolietojušās, tāpēc veiksim nepieciešamo, lai eksponētajiem mākslas darbiem un kolekciju izstādēm būtu atbilstošs fons. Iedzīvotāji joprojām atpazīs ierastās telpas, jo kardinālu pārmaiņu nebūs – aizdarīs plaisas, kas radušās, klimatisko apstākļu rezultātā ēkai nosēžoties, atjaunos sienu krāsojumu, grīdas lakojumu, kā arī bojātās būvdetaļas," skaidro Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Jau 11 gadus Izstāžu nama zālēs ar interesentiem "tiekas" dažādu mākslinieku radītie darbi. Vienai izstādei noslēdzoties, tiek iekārtota nākamā, ēkas durvis aizverot vien tik, cik prasa katras izstādes eksponātu atšķirīgais uzstādīšanas laiks. 1.un 2.stāva zālēs un ēkas cokolstāvā gadā iekārtotas 20 – 26 izstādes. Katrā uzburta cita neatkārtojama noskaņa un sajūtas, pilnībā izmantojot telpu sniegtās iespējas. Interesenti aicināti aplūkot glezniecības, tēlniecības, tekstila un lietišķās mākslas kolekciju izstādes un Valmieras muzeja krājuma eksponātus.

Remontdarbus iepirkuma rezultātā veiks SIA "Ekers", kas 2005.gadā Izstāžu namu būvējuši no pamatiem līdz pat augstākajam jumta dakstiņam, tādējādi šī firma labi pazīst muzeja telpas un celtniecībā pielietotos materiālus.

Valmieras muzejā remontdarbi "ieskandināti" jau pērnā gada nogalē, kad, apsekojot Valmieras vecāko koka ēku – 1735.gadā celto "Veco aptieku", zem nokalpojušā apšuvuma dēļa ziemeļaustrumu stūrī konstatēts, ka ēkas stūris pilnībā satrupējis, kā arī bojāta nesošā guļbaļķa siena. Bojātie baļķi tiek protezēti, ēkas daļa atjaunota, padarot namu drošu un saglabājot vienu no Valmieras kultūrvēsturiskajām celtnēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)